Арестуваха 27-годишен наркоман за нарязаните гуми на 150 коли в ж.к."Меден рудник"

17.11.2014 / 15:21 11

27-годишен рецидивист-наркоман е един от хората, надупчили гумите на над 150 автомобила в бургаския ж.к."Меден рудник", съобщи Флагман.бг. Той е записан от камерите на магазин "Билла" в комплекса. Записите бяха иззети от служители на Четвърто РПУ днес по обяд. Кадрите са отлични и помогнаха на униформените още щом ги видят да разпознаят лицето, което се оказа стар техен познайник - с цял поменник от престъпления, предимно битови кражби. Имало зависимост и към наркотични вещества.

Около 13 часа лицето е задържано и отведено на разпит в Четвърто РПУ. "Като комунист на разпит е - пъне се и не иска нищо да признае, а на записите се вижда, че е извършителят", коментира един от разследавщите полицаи в Четвърто РПУ. По думите му 27-годишният мъж дори не направил опит да се прикрие, очевидно не е подозирал, че камерата на входа на "Билла" работи нощем и спокойно минал през нея и дори се спрял за няколко секунди, за да се огледа в коя посока да тръгне.

В 15 часа от Областната дирекция на полицията в Бургас потвърдиха за ареста на 27-годишния бургазлия. Официално органите на реда са регистрирали 60 автомобила с надупчени гуми, но неофициално бройката е над 150. Подозира се, че има и още един извършител, който в момента се издирва.

В същото време за сервизите в комплекса днес е мечтан ден - не могат да си вдигнат главата от работа и регистрират рекордни обороти. Най-много са пострадалите коли, паркирали в района на РУМ „Резвая”. От сутринта до сега през вулканизатора, който е единственият наоколо, са преминали десетки коли със срязани гуми, а майсторите изглеждат най-доволни от тази ситуация.

Гумаджиите са изключително натоварени, тъй като това се случва в сезона, когато хората подменят летните със зимни гуми. Те обаче отричат това да е организирана акция, от която именно вулканизаторите и сервизите да спечелят дивиденти.

Пред гумаджийницата до бл. 38 в комплекса наш репортер разговаря с един от потърпевшите. Симеон обяснява, че паркирал колата си снощи привечер на паркинга до блока, в който живее. Сутринта с ужас установил, че и четирите чисто нови зимни гуми на черното му БМВ са разпорени.

„Малко след 7 часа тръгвах за работа, когато видях колата си по джанти. Трябваше веднага да реагирам, защото без колата няма как да се придвижа до работното си място. Обадих се и обясних, че няма да мога да отида. От сутринта съм тук, а чак сега дойде моят ред”, обяснява ядосаният мъж.

„Не знам на кого му трябваше да пука гумите на толкова коли, само на нашия паркинг имаше още поне 10 коли с разпорени гуми. Надявам се полицията да хване вандалите и да ги постави на мястото им. Не може да продължава така – всеки ден имаме проблеми – един път са шумните сватби на ромите, друг път – крадци, после – вандали”, добавя Симеон.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
Уйо (преди 7 години)
Рейтинг: 39559 | Одобрение: 8219
Тц, тц, тц. Наистина много!
0
1
teodor999 (преди 7 години)
Рейтинг: 7551 | Одобрение: -649
Много човешки съдби съсипаха скапаните наркотици!
0
1
Kr1s0 (преди 7 години)
Рейтинг: 789 | Одобрение: 349
Директно, ако го хвана му чупя ръцете и му ги завирам там къде слънце не огрява!
Преинсталиране на Windows. Компютърни услуги.
3
0
zebster (преди 7 години)
Рейтинг: 4208 | Одобрение: 1123
Краско прав си, за 20 лв наркомана прави чудеса. Може да му е платено както казваш.
3
0
krasko (преди 7 години)
Рейтинг: 8288 | Одобрение: 2778
не ми звучи невероятна версията ,че гумаджийската мафия може да има пръст в цялата работа.....
2
0
Уйо (преди 7 години)
Рейтинг: 39559 | Одобрение: 8219
Ама патко загубена, ти заглавието и първите 5 реда от статията не прочете ли ма? То пише, че е зависим.
0
0
Силвето55 (преди 7 години)
Рейтинг: 650 | Одобрение: 185
или наркоман или психично болен

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама