Бъчварова: Няма политически чадър над Митьо Очите, пазим го защото...

13.06.2016 / 09:18 12

До леглото на Митьо Очите в болницата има полицай. Близките му се притесняват да не го убие някой. Ние правим каквото трябва. Това обяви вътрешният министър Румяна Бъчварова пред Нова телевизия.

По групата на Митьо Очите се е работило отдавна, но е нямало повод да бъдат задържани. Само 4 дни преди случая в Слънчев бряг са задържани четирима в Бургас, по която службите също са работили. Цялата информация показва, че няма никакъв политически чадър, още повече, че в Бургас е екипът, който е работил по предишни задържания на Очите, каза още Бъчварова. 

Няма протекции над полицейските началници, а работата им постоянно се наблюдава. Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова в предаването „Здравей, България”.
 
„Областните директори са непрекъснато в процес на оценка на резултатите. Критериите са няколко, напоследък сме въвели два допълнителни критерия. Ако някой не се справя, просто си тръгва”, заяви Бъчварова по повод темата с контрабандата на цигари. 
 
Тя реагира много остро на обвиненията на бившия шеф на вътрешната комисия ген. Атанас Атанасов, който обвини вътрешния министър, че е имало политически чадър над Митьо Очите. Освен това тя прикривала полицейски шефове, въпреки данните за злоупотреби от тяхна страна. Атанасов обвини Румяна Бъчварова, че е само лице на МВР, а фактическото му управление е в ръцете на премиера Борисов. 
 
„Ще посъветвам премиера да заведе дело за клевета”, заяви Бъчварова. 
 
Тя определи обвиненията му като „откровени лъжи”.

„Как да коментирам човек, който твърди, че аз и премиера, вечерта, когато се случи това в Слънчев бряг, сме били близо до Бургас, на някакво софра с Валентин Златев. Явно се е фокусирал върху някакви личности, каквато е г-н Златев, и разпространява откровени лъжи”, заяви Бъчварова. 

„Ако има факти, да ги представи на прокуратурата. Всеки може да каже всички и да не носи отговорност за това. Бивш председател на вътрешната комисия, знае каква е процедурата, ако има факти, те трябва да отидат в прокуратурата”, допълни Бъчварова.

Повече от изказването на министър Бъчварова гледайте във видеото!Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
Данъчен (преди 4 години)
Рейтинг: 212 | Одобрение: 27
Ние правим каквото трябва. Това обяви вътрешният министър Румяна Бъчваров. Пазим го защото ни плаща 150-та пенсия.
6
1
plabov1080 (преди 4 години)
Рейтинг: 48350 | Одобрение: 3560
разказа за конфликта източник, пожелал анонимност.
plabov

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама