Български журналист: Нямам данни за здравословното състояние на Путин, но мога да кажа какво говорят олигарсите около него

14.05.2022 / 10:12 7

Кадър Христо Грозев

Не спират слуховете за здравословното състояние на Владимир Путин.

След избухването на войната в Украйна руският президент Владимир Путин е наблюдаван като параноик, според няколко източника. Носят се и слухове, че руският президент има нужда от операция. Разследващият журналист Христо Грозев разсекрети част от информацията. Той обяви това в интервю за украйинския новинарски сайт Сегодня.ua, предаде Марица.

„Нямам конкретни данни за здравословното му състояние, но мога да кажа какво казват много близки до него, в частност олигарсите. Например през 2014 г. един от тези олигарси беше буквално до Путин на тази среща, където каза на олигарсите колко добре би било да се превземе Крим и въобще за операцията в Крим. Тоест човекът е достатъчно близък до Путин и има запис, където този олигарх разказва какви сериозни онкологични заболявания има Путин ".

Все още е трудно да се говори еднозначно за болестите на Путин, но има факт, че хората до него вярват в такава възможност.

„Това вече се превръща в самостоятелен фактор във вътрешната политика на Русия, защото хората вече не вярват на Путин. В какъв смисъл не вярват – че той може да им бъде гарант. Това е феномен в целия елит, не само в рамките на олигарсите, но също и в групата на силите за сигурност. Затова всяка негова заповед вече се разглежда и ще се счита за неубедителна.  Тоест човек си задава друг филтър, а именно: ако изпълня тази заповед Путин ще бъде ли там да ме оправдава , да ме защити?"

Грозев отказа да посочи името на олигарха, който говори за болестта на Путин - страхува се за своята безопасност. Освен това това не е негово лично разследване, а колеги журналисти, които по-късно ще пишат за него. Но самият Грозев чул разговора:

"Този олигарх, важно е да се каже, не само говори за болестта, той казва, че Путин всъщност съсипа цялата страна. Тоест, той унищожи съдбата на олигарсите и бъдещето на Русия. Важно е да се разбере това , тъй като те мислят така, те говорят така. Затова трябва да се помни, че Путин дойде на власт благодарение на олигарсите през 1999-2000 г., така че е напълно възможно той да си тръгне благодарение на тях."

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
7
Maralago (преди 1 месец)
Рейтинг: 10713 | Одобрение: 1818
Мишока Грозев да не е лична секретарка на Путин, или пък по цял ден да играе табла с руските олигарси? Да иба паляка му с паляк. Какъвто червей си беше птеди - такъв е и сега. Още от 90те американците не са спирали да му плащат. Журналист бил, хо хо хо. 
⚠️ КИРИЛ ПЕТКОВ Е БЕЗСКРУПУЛЕН ПАТОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ ⚠️
1
5
Сивия (преди 1 месец)
Рейтинг: 8791 | Одобрение: 851
Диагностициран е с "Приапизъм" , но Кабаева не се оплаква ...!!!Изплезване
Яденето,е полезно за храносмилането !
4
8
аха (преди 1 месец)
Рейтинг: 9361 | Одобрение: 2441
А, БАЙДЪН ,КАКВО ИМА -ВСИЧКИ БОЛЕСТИ НА ЗАМЯТА-КОЛКО ПЪТИ ПАДА ОТ СТЪЛБИ, КОЛКО ПЪТИ СЕ ЗДРАВИСВА С НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ ХОРА, НЕ ЗНАЕ ,КЪДЕ СЕ НАМИРА-АМА ,НАЛИ СЕГА СМЕ МУ СЛУГИ ЗА НЕГО -НИЩО АЗ СЕ ,ЧУДЯ-КАК МОЖЕ ЦЯЛ СВЯТ ДА ВИЖДА-КАКЪВ КРЕТЕН ИМА САЩ-И ВСИЧКИ ДА СИ ЗАТВАРЯТ ОЧИТЕ-КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ И БОГОВЕТЕ -МЪЛЧАТ
5
4
Горан (преди 1 месец)
Рейтинг: 9346 | Одобрение: -3059
всички срещу един или един срещу всички, въпрос за оцеляване, кой кого първи
да ама не
6
4
Джавелин (преди 1 месец)
Рейтинг: 887 | Одобрение: -1038
ако олигарсите не го изчистят, той ще ги изчистят. в Русия въпросът е те или той. Мисля че те ще го отстранят скоро
„Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския“
8
3
kaka (преди 1 месец)
Рейтинг: 50552 | Одобрение: 6112
Всички знаем ,че олигарсите го качиха на власт ,а сега ги чисти. В историята явно всичко се повтаря. сталин и берия постъпиха по същия начин.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама