Бездомно куче нахапа дете в Дупница

13.08.2019 / 19:51 0

6-годишно дете беше нахапано от бездомно куче в Дупница. Момчето е в "Пирогов", няма опасност за живота му. По време на инцидента пострада и мъж, опитал се да спаси детето, съобщава БНТ.


В двора на социалните жилища в Дупница днес следобед две деца - на 6 и 3 години, си играели. По-голямото дете притичало покрай бездомното куче и в този момент то му се нахвърлило.

Явор Иванов - свидетел: Къде го нахапа? Е тука за ръката. Е тука го беше захапал за врата. Аз го ударих с един камък по главата...
В помощ на пострадалото дете се притекъл бащата на 3-годишното момче. Животното обаче нападнало и него.

Почна да го бие, да го рита. Той го ухапа тука и него. Колегата е със седем конеца.
Бездомното животно е имало чип. От Община Дупница отказаха коментар, но бяха категорични, че кучето ще бъде заловено и прибрано в специална клетка.

Мая Димитрова - управител на социалните жилища в Дупница: Ще се вземат напълно мерки веднага за кучето. Ще се вземе. Дали ще се евтаназира, дали ще се закара у приюта, не знам.
През последния месец срещу кучето са подадени два сигнала за агресия от живеещите в района."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама