Биткойн вече е и в България

10.01.2014 / 10:00 2

Вече ще можем да купуваме стоки и услуги с биткойн (bitcoin) и в България, след катоплатформата за онлайн магазини GombaShop обяви, че ще приема и разплащания с биткойни, пише „Стандарт“.

С други думи, редица търговци, които нямат нищо общо помежду си, но използват платформата на компанията, за да продават продуктите си в интернет, вече могат да добавят възможност за разплащане и чрез виртуалната валута.

"Биткойнс започнаха да променят досега познатата концепция за виртуални разплащания и тази тенденция ще се задълбочава. Дали виртуалните пари ще се наложат като платежно средство, за момента е спорно, но интернет магазините са естествената среда за опериране с тази валута," коментира пред „Стандарт“ Петър Михайлов, съосновател на платформата за онлайн магазини.

Създадена преди 5 години, виртуалната валута bitcoin беше призната преди месец от Министерството на правосъдието на САЩ като "легитимно средство за обмяна". Сред държавите, "признали" биткойните, са Германия, където беше постановено да се плаща ДДС за всички сделки, платени с биткойни, както и Китай, където новата валута навлиза активно при сделките с имоти.

Към момента общо 11 млн. биткойна са пуснати в обращение. Предвижда се общият им брой да достигне 21 млн. до 2040 г.

 

econ.bg

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

https://linktr.ee/duvar.kagidi


Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама