Бивш военен простреля младеж в крака, подарил цветя на дъщеря му

17.05.2021 / 09:33 4

Кадър: "Нова телевизия"

За изключително неприятен инцидент навръх Гергьовден информира "Нова телевизия".  Случката е заснета на видео, излъчено в тазсутрешния ефир.

Бивш военен е насочил боен пистолет в глава на младеж, а в последствие го прострелва в крака, а съдът пуска извършителя под парична гаранция. Прокуратурата пък го обвинява не в опит за убийство, а в причиняване на телесна повреда.

Стрелецът е решил да сплаши момче, подарило цветя на дъщеря му. Мъжът е бившият военен Ангел Гъбов, а момчето е 22-годишният Валентин Христов, разказва "Нова телевизия". Всичко се случва около полунощ на 6 май.  Ангел Гъбов е баща на бившата приятелка на Валентин, а 22-годишният младеж ден по-рано е подарил цветя на дъщеря му, с която поддържали добри взаимоотношения. Заведението е на родителите на младежа. Всички роднини са били на семейна сбирка за Гергьовден. Бившият военен извикал Валентин извън заведението.

„В момента, в който аз излязох, той ми насочи пистолет в главата, плътно до челото. И ми каза, че ще ме застреля между очите. По инстинкт му бутнах ръката и той ме простреля в крака. След това вдигна пистолета към главата ми и каза, че ще ме застреля, но пистолетът засече. След като пистолетът не стрелна, той ми каза, че оставя тази работа недовършена и че ще ме застреля напълно”, разказва момчето.

Валентин е откаран в Спешна помощ с обилно кръвотечение от крака. Има входна и изходна рана от куршума и все още се възстановява.

„В момента състоянието ми е много тежко. Едва стъпвам, влача си крака. Докторите казват, че съм извадил голям късмет, тъй като куршумът е минал на два милиметра от артерията. Можело е да приключа всичко за минута”, казва още Валентин.

Никой от празнуващите не разбира какво се е случило пред заведението. Единствен свидетел е мъж от съседната маса.

„Първо се чу изстрел. Не знаех какво се случва, после му опря пистолет в главата. Аз го видях, че тръгва надолу, той се качи в колата си и замина”, разказва свидетелят Добромир Ельонов.

46-годишният Ангел Гъбов е задържан още същата вечер. Иззет му e законнo притежавания пистолет. Въпреки всички данни за опит за убийство, материалите по случая са докладвани не на Окръжната прокуратура, а на Районната. А работното обвинение е като при сбиване – причиняване на средна телесна повреда, потвърдиха и от прокуратурата в Плевен. На база на тези обвинения стрелецът е пуснат от ареста срещу 2000 лв. гаранция, която той обжалва.  И още на другия ден заминава в чужбина, за да кара тир. Екип на NOVA опита да се свърже с него на адрес, но в жилището му нямаше никой. Телефонът на Ангел Гъбов е изключен. Дъщеря му също не беше открита. Единствено съпругата му отговори на позвъняването ни.

Така вече две седмици Валентин и семейството му живеят в страх. Те настояват само за едно – справедливост и да не живеят в страх.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
Варна (преди 1 годинa)
Рейтинг: 92130 | Одобрение: 38205
на Каракачанов гласоподавателите 
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".
2
0
Tито (преди 1 годинa)
Рейтинг: 23544 | Одобрение: 3499
Ако е откъснал и нейното ''цвете'' преди това е нормално. Бащи всякакви....... На , Уйчо, ''саксията'' му счупиха и последствия нямаше, освен няколко шеваУхилен
1
3
chirak (преди 1 годинa)
Рейтинг: 14394 | Одобрение: 4679
Болен мозък

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама