Блъснаха дете във Варна, защото институциите не послушаха читателите на "Петел"!

18.11.2014 / 11:59 13

Защо варненци предпочитат да изпращат своите сигнали до познатия мейл info@petel.bg, а не до знайните и незнайни институции с огромен персонал, издържан от нашите данъци?

Защото знаят, че ние ще ги чуем и ще направим това, което е по-силите ни - ще им дадем гласност и обикновените човешки тревоги ще достигнат до ушите именно на тези отговорни институции.

Тези огромни институции сякаш се пазят от сигналите на гражданите.

Създали са мощна и сложна бюрократична машина, която е отлична бариера пред гражданите. Дори да се промуши някой ще го влачат с месеци преди да му обърнат внимание.

А защо се пазят институциите от тези сигнали?! Защото гражданите просто им създават повече работа, която обаче не носи допълнителни комисионни и бонуси.

Вчера пак блъснаха дете на кръстовището на "Пирин" и "Македония". Седмица по-рано пък пометоха жена на абсолютно същото място. 

Ще кажете: "Случва се!", "Не гледат къде пресичат", "Карат като ненормални" и т.н. 

Извинения за немърливостта винаги има. 

Преди дни в "Петел" читатели сигнализираха, че на широката и сравнително бърза улица "Пирин" пак ще има блъснати хора, докато не се сложат знаци, които да посочват, че там има пешеходна пътека или пък докато самото пресичане на това място просто не бъде забранено.

Институциите със сигурност са прочели статията. Чиновнически пръстчета са понаписали няколко омаловажаващи анонимни коментарчета под материала и толкова...Работата е свършена.

А вчера пак блъснаха дете там. 

Пак ще блъснат и убият човек и на безумното кръстовище на бул. "Владислав" с улицата към частната Автогара.

Ще блъснат човек и на "Цар Асен", където дори няма пешеходни пътеки.

Нашата съвест е чиста, защото направихме това, което е по-силите ни.

Лошото е, че докато отговорните лица имат тапи в ушите Варна ще става все по-опасен град за живеене. 

 

 

 

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
teodor999 (преди 7 години)
Рейтинг: 7551 | Одобрение: -649
Ей това безхаберие на държавници и общинари ни носи трагедия след трагедия!Колективната безотговорност е бич за обществото!
0
2
Уйо (преди 7 години)
Рейтинг: 40525 | Одобрение: 8220
Хахаха, "Преинсталиране на Windows(8,7,Vista, XP, Ubuntu Linux)..." Ае пич, след прочит на това дето си го писал в продавалника, ми става ясно какво ти представляват услугите. Такъв майстор да не ти влиза в къщата.
4
1
teodor999 (преди 7 години)
Рейтинг: 7551 | Одобрение: -649
Трябва да се обръща внимание на всеки един подаден сигнал, без значение в коя медия, защото това може да е животоспасяващо.
0
4
Kr1s0 (преди 7 години)
Рейтинг: 789 | Одобрение: 349
Докато има нагли пешеходци ще има и кофти последствия за тях. Не казвам, че и шофьорите нямат вина, но неможе някой пенсионер да излезе на пътното платно като кон с капаци, без да се огледа и да очаква шофьорите да спрът! За всеки който блъсне човек извън пешеходна пътека трябва да има награда!
Преинсталиране на Windows. Компютърни услуги.
6
1
Уйо (преди 7 години)
Рейтинг: 40525 | Одобрение: 8220
В случая петлите са прави. Писали са, че институциите не са послушали ЧИТАТЕЛИТЕ на Петел, а не самия Петел. Правете разлика. До Оф Боже: Пич, като започнах да чета коментара ти, бях готов да те нахраня както ас си знам, но после видях, че е смислен и отразяващ реалността и само ще ти кажа, че в случая става въпрос на блъскане на човек ВЪРХУ ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА, а не другаде. Да видя, да има такава полемика за вчерашния случай, дето един младеж се опита да се сбие с градски автобус на Транстриумф?
3
0
zebster (преди 7 години)
Рейтинг: 4209 | Одобрение: 1124
Два пъти ми се е налагало да пускам е-майл до петел и двата пъти бяха отразени в сайта. Доволен съм, сайта е много посещаем, сигналите по принцип стигат до общинарите.
2
1
Варна (преди 7 години)
Рейтинг: 92130 | Одобрение: 38205
Еми прави са в случая и аз четох статията за пирин миналата седмица
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама