Близки на учителка, починала от грип, с потресаващи разкрития за това как е умряла

23.01.2019 / 19:42 5

Близки на млада учителка, която е сред жертвите на грипа у нас, направиха потресаващи разкрития за това какво е довело до смъртта й. Те разказаха, че тя е била принудена да работи дори и болна. Не е взела мерки и накрая се е стигнало до фаталната развръзка, съобщава Блиц.Ето и разказът на Рашел Леви, публикуван във Фейсбук:

"Една от починалите през този грипен сезон млади жени е учителка. Усложнението от грипа, пневмонията- авангардът на смъртта - не се съобразява с учителските разпределения, липсата на заместници, изоставащите ученици, със забързания до ужас учителски делник. Тя е коварна и търсеща пробивите: слаба храна, липса на сън, течение, хронична умора, работа с много хора... Всичко, което го има в недолюбваната и обругавана професия. Да, и невъзможността да отсъстваш, боледуването на крак. 

Жената е работила на село и най-вероятно е пътувала всеки ден в неотоплени междуселски автобуси, а заместници е нямало, а родителите са негодували при отсъствията й... Разпределяла е заплатата до стотинка, трудно й е било със скъпите лекарства. И е спестявала... От своето здраве.

Днес не е особено важно да се обсъжда това, как учителите спестяват от здравето си. Има ЕДИН пикантен случай, който на всяка цена трябва да
се разисква, да се превръща в характеристика на едно съсловие. Единствената възможна.

Само че тази млада жена е пример за една друга тенденция, която нито е удобна, нито е пикантна. 

Тя е свързана с това, в тази професия тежките и хроничните заболявания да са ежедневие. Служба е то - да работиш болен, стар и охулван. Служба е - неразбираема за обществото - и толкова далечна на суетите му.

За починалата млада жена няма да се говори. Не е интересно. Иска ми се да помълчим за нея...  В нейно име. Поне днес...
Светла памет на колежката! Знам, че учениците й я топлят сега със сърцата си..."Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
16
0
tonivp (преди 2 години)
Рейтинг: 2687 | Одобрение: 982
Мир на праха и

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама