БНТ: Община Варна е завела съдебен иск срещу фирмата, изградила тръбопровода във Варненското езеро

21.05.2020 / 07:54 8

Снимка: Булфото

Община Варна е завела съдебен иск срещу гръцката фирма, изградила тръбопровода, замърсил с отпадни води Варненското езеро, предаде БНТ.

Както "Петел" писа, от август миналата година тръбата е прекъсната и фекалните води се изливат във водния басейн. Комисията за енергийно и водно регулиране е започнала проверка на ВиК-Варна заради замърсяването.

Тръбопроводът е аварирал през август миналата година, но ремонтът започва едва сега. Гръцката фирма-изпълнител е била уведомена, защото съоръжението е било в гаранция, но не е отстранила проблема.

"Община Варна не отговаря за чистотата на водите - пряко. Всички институции са били информирани незабавно, своевременно. Само в определени часове могат да работят водолазите, но имат пълна готовност, включително и в режим на нощна работа да продължат работата по авариралия тръбопровод", заяви кметът на Варна Иван Портних.

Скъсаната подводната тръба отвежда отпадъчните води на квартал „Аспарухово" към пречиствателната станция.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
ПраБългарин (преди 1 месец)
Рейтинг: 12874 | Одобрение: -2616
Варна, ти каква сметка държиш на Портних, какво бил правил на почивка. Ти гледай какво е направил за Варна, започва да придобива европейски вид с този булевард. Никой нищо не е скрил, всички процедури са минали по обществени поръчки са минали, но ти и това не си чул, ти май чуваш избирателно или само което ти отърва. Аз не съм на хранилка в герб, а ти на коя хранилка си, щом извърташ казаното от кмета е ясно на кой бряг си................................ Морето с лайната, ти с твоето образование измисли ли как ще караш с каруци материалите за 2 мост? 
2
0
морето (преди 1 месец)
Рейтинг: 1123 | Одобрение: 163
Пра..дядо , да не си станал адвокат на дявола /кмета/Като ти чета словоблудствата едва ли имаш и средно образование.
3
0
Варна (преди 1 месец)
Рейтинг: 76565 | Одобрение: 36800
Гледах го. За Хайфа нищо не каза. Чуди се как да замаже гафа че 5 месеца не си е мръднал пръстта. За такива неща Нено Димов лежа 3 месеца в ареста за бездействие. Даже най-заспалите в града вече видяха колко опасно е управлението на този човек. Знаем че много хора сте на хранилка с нашите пари и затова не давате косъм да падне от главата му но ще дойде видовден. 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
4
0
уйчо (преди 1 месец)
Рейтинг: 17353 | Одобрение: 918
Кмета си е парашутист още откакто го спуснаха в Шведския за началник, не знаеше къде се намира  и се ослушваше като пръднал заек в люцерна. Като кмет е същото недоразумение. Но много слушка и ще папка.
0
4
ПраБългарин (преди 1 месец)
Рейтинг: 12874 | Одобрение: -2616
Варна, празнодумко, гледай цялото интервю, че ставаш за смях като личност в моите очи. Първо провери, после говори, кой какво е направил и кога, кой ще носи отговорност за замърсяването и тръбата. Само говорите празни приказки като баби пенсионерки пред блока. Ама и аз какво съм тръгнал да ти падам на нивото и да ти обръщам внимание...
3
0
Варна (преди 1 месец)
Рейтинг: 76565 | Одобрение: 36800
Кметът е за Оставка и съд. Портних никога не е действал правилно. Почна с бедствието в Аспарухово ще завърши с бедствие
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
2
1
ПраБългарин (преди 1 месец)
Рейтинг: 12874 | Одобрение: -2616
Кмета даде интервю сутринта, ако не си го гледал си го пусни, по нова беше и ще разбереш, че е действал както трябва. Вик плаща глоби за това забавяне.
3
1
уйчо (преди 1 месец)
Рейтинг: 17353 | Одобрение: 918
Пак простотии, тръбата сама ли се е разпаднала, или е механично увредена? Каква гаранция в такъв случай?? Почти година лайна текат в морето, те сега иск завели! В една септична яма да ви изкъпят!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама