Борисов: Ако не затворим пазарите ще дойдат хладилните камиони. Ще препълним болниците

12.04.2020 / 11:27 2

"Трябва да пощадим докторите. Вчера пуснахме пазарите и видяхте какво стана. Ако не затворим, ние ще сме виновни. Тогава ще дойдат и хладилните камиони, както дойдоха в Ню Йорк, ако изпуснем пандемията и се препълнят болниците", каза Борисов.   Бяхме първите, които започнахме сами да произвеждаме, вместо да чакаме. Правим всичко възможно, но без хората да проявят разбиране, няма как да се справим", заяви още премиерът. 

Той изрази и недоумение, защо хората не слушат поне лекарите и улиците са пълни.   По думите му, пазарите се самозатварят сами. "Видяхте какво направиха следобед. Илзат хора и казват: Трябва да се заразиме. Сигурно ще се заразим. Но ще се претоварят болниците. Затова лекарите се молят и ние се молим. Вчера казах: Ако имаме дисциплина, ще може да го поддържаме това нещо. Видяхте, че не можем", каза Борисов.  "

Трябва да се направят щандове в магазините за нашата продукция и ако има изостанали количества от борсите, които затворихме, заради неспазване на правилата, купете ги от социалния патронаж и да отидат при хората за празниците. Говорете със Сачева и Танева и се организирайте", нареди премиерът на гл. комисар Николов. 

Борисов заяви, че пазарите са се самозатворили, тъй като не са спазвали мерките. "Какво искат - да стигнем до там като в Америка и Франция да се решава кой да умре и кой да живее? Виждате колко е страшно! Защо искаме да се случи това и с нашите лекари? Икономическите проблеми ще се решат, минали са 20-30 дни, ще се решат тези въпроси. Сега въпросът е за живота на хората", припомни Борисов и отново призова да се мисли първо за здравето на хората. 

Борисов бе категоричен, че още днес ще се вземат мерки да се изкупи българската продукция и отново каза, че министър Танева е готова с необходимата организация, така че да не остане некомпенсиран роден производител. Продукцията ще бъде предадена на социалния патронаж.  По думите му, ще има и помощ за ресторантите и туризма на европейско ниво. Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
5
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 218008 | Одобрение: 19398
Какви хладилни камиони бе, нещастник.....?Чуваш ли се какви ги дрънкаш, или хептен изтрещя...?Я вземи се вчеши, че приличаш на не знам какво си в главата...!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
1
1
чака-рака (преди 1 годинa)
Рейтинг: 5178 | Одобрение: 1373
сега крисито няма къде да чопли семки с наборите  ..мойте съседи тука видяха патрулката и се разбягаха нещастниците  един даже се сети да си сложи маската..пълен смях

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама