Борисов се ядоса и изригна: Не искам да съм като Радев, ще те изгоня

08.04.2020 / 08:54 5

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

Премиерът Бойко Борисов се ядоса по време на брифинг тази сутрин, като в един момент се обърна към пиарката си Севда Арнаудова с думите: "Севда, ще те изгоня". Повод за това бе, че представителите на медиите се изнервиха на техен колега от телевизия "7/8" Тодор Балабанов, който зададе серия от поредни въпроси  към министър-председателя, като според тях той не е изчакал и техните питания. 

Първият въпрос бе, свързан с това защо както в някои други държави, и у нас няма масово тестване на хора. "Аз с президента на Южна Корея разговарях преди няколко дни - това, че са ги тествали, това не им помогна. Виждате, аз истински се радвам, че дойде време да ме сравнявате с държавите, с които просто не съм си и мислил, че ще ме сравнявате - с Южна Корея,  с Германия. Вече никой не ни сравнява с Италия, Испания, с Гърция, които много по-слабо се представиха от нас в организацията. Първите мерки, вие ми задавате един прекрасен въпрос за реклама. Първите мерки в Европа, които бяха прекопирани след разговори с мене от всички големи държави, бяха въведени в България. Всички!", каза Борисов.

"Германия, най-мощната икономика - тази, която прави Мерцедесите, БМВ-тата, сега си произведе тест, който първо Бавария, майката на автомобилите, на моторите, го тества. Само на лекарите, само на първа линия, 150 евро струва едно тестче, без машинката", добави той.

Журналистът от "7/8" оспори премиера, че това е масово тестване и продължи с още въпроси, а Борисов прлодължи: "САЩ мисля, че въздишат и ги е яд за това, че се забавиха с мерките. А това, че ме сревнявате като икономиеска мощ и възможности на институции с Германия и Южна Корея само ми прави реклама. Със сигурност взимам по-тежки решения от хората на първа линия", каза Борисов.

При нов опит журналиста от "7/8" да зададе въпрос, колегите му се изнервиха, а това ядоса и премиера, който се обърна към пиарката си Севда Арнаудова с думите: "Седни си на местото, който иска да си изключи камерата, ако иска. Няма да слушам после, че някой искал да ме пита нещо и аз като Радев съм се обърнал и съм избягал. Моля те, Севда ще те изгоня от залата, ако не си седнеш мястото. Ми тръгни си", каза той.

Работещият в "7/8" все пак пита премиера защо има тестове за депутатите и лично за него, а за някои медици, като даде пример за тези от болница във Видин, такива няма. Тук Борисотв отговори: "В много държави дори такива като мен премиери са задължени като мен да го правят по закон, за да знае обществото какво им е здравето. Съжалявам, аз толкова пари дарявам от заплатите се, че за един тест, ако ви е досвидяло, че съм се тествал. Те са непрекъсното при мен, после отиват по болниците. Сега Кунчев ще се върне от пазарите, Кантарджиев се връща от пазарите. Не е ли редно да знаете дали съм здрав или не? И дали тази отговорност не е по-голяма дори от лекаря на първа линия в момента. Когато милиарди очакват да влязат в отделните фирми, отделните хора. Не считам, че това е разделение А ако Мутафчийски и щаба не са тествали хората от първа линия, което съм им казал да го направят, нека да си отговорят".Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
8
4
kris (преди 6 месеца)
Рейтинг: 160719 | Одобрение: 7259
Вирусът му развърза ръчичките на бръмбара.....Сега забравиха и кражбите и Баселона, Перник и всички останали скандали.....Това късмет ли е за него, или случайност.....?? И какво значение има рейтинга му сега, след като през лятото ще го изритат от трънката....??
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
0
SANDOKAN1963 (преди 6 месеца)
Рейтинг: 1965 | Одобрение: 180
аааа   сакън   ...бойчето....няма  приятелю..  те  са  лоши и  ти  завиждат, ма  на  тебе хич дан  ти  пука.  Нексусчето  най  тъ мрази...ма   ти   добре я  караш.
3
0
бачо Кольо (преди 6 месеца)
Рейтинг: 3990 | Одобрение: 1255
И откъде ще изгони журналиста-да не му е бащиния?Ама той цялата държави си мисли,че е негова.
Колкото повече,толкова повече!
4
0
някой (преди 6 месеца)
Рейтинг: 21114 | Одобрение: 4909
Нагъл до безумие, него сравнявали, видиш ли, той отново се отъждестви с "държавата", какво може да се каже за това, безумие и куп такива определения, нищо друго. Каква икономика има в България, кретаща, че да я слага до държави с толкова силни индустрии и БВП, това как може да го наричаме. Колко се отдели и за какво от тях за справяне с тази "криза", че има и очи да говори. И кой му е казал, че е важен за нас, или защото така му се иска - е не е, и го знае. Сравнението с Президента е поредната глупост, която изрича, но в същото време е добре, защото за пореден път става за смях.
5
0
4udovi6teto (преди 6 месеца)
Рейтинг: 35958 | Одобрение: 9393
Невъзпитан и тъп. :errm:
Валери Станков

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама