Бременна в шестия месец: Потърсих помощ от 112 през нощта, а те ме заплашиха с глоба!

18.07.2016 / 16:38 23

Бременната Катя Колева живее в Аксаково със съпруга и свекърва си. През нощта обаче жената страшно се уплашила.

Съпругът й се почувствал много зле, затова тя потърсила помощ от служителите на спешния телефон 112.

Публикуваме разказа на младата жена без редакторска намеса, като сме готови да предоставим коментар и на ответната страна: 

"На 17.07.16 г. (неделя) към 4.30 сутринта на съпруга ми Никола Колев му стана лошо. Симптомите му бяха много: избиване на студена пот, повръщане, треперене на крайниците, изтръпване на ръцете и стомашни болки. Свекърва ми се обади на номер 112 към 5.20 сутринта където оператора отказа да изпрати екип с мотива, че в гр. Аксаково и прилежащите му населени места много често се получават фалшиви сигнали и линейките се разхождат напразно. Операторът ни каза да се отиде до поликлиниката (в гр. Аксаково), но на съпруга ми му беше много зле, а той е единствения шофьор в семейството. След дългото настояване на свекърва ми да се изпрати автомобила за спешна помощ, оператора посочи, че ако не престанем да звънем ще ни глобят за подаване на фалшив сигнал, тъй като описаните симптоми не отговаряли на нейния критерий за спешен случай. В крайна сметка след чакане на повече от 40 минути за реакция от т.нар."телефон на спешен случай", линейка не се появи и се принудихме да извикаме таксиметрова кола, която ни заведе до Спешния център в кв.Владиславово. Слава Богу, съпруга ми е вече сравнително по- добре и симптомите отшумяха.

Тук е момента да попитам "вещата"операторка на 112 на какъв принцип определя кой случай е спешен и кой не. Аз съм бременна в 6-я месец и се питам, след като вече живея на територията на гр.Аксаково, дали ако се наложи лекарска помощ, не е по- удачно да се обърна към таксиметрова фирма (която искам да обърна внимание, че беше много загрижена, че колата ще дойде след 7 минути, след като разбра, че отиваме в спешен кабинет). Възниква въпроса дали това е масова практика в по- малките населени места и дали докато чакаме някой да реагира, вече няма да стане твърде късно? Не е ли време нещо в нашата здравеоопазна система да бъде променена из основи? Защото властите искат да плащаме своите здравни осигуровки, но когато дойде време да получим съответната услуга насреща, нещата стоят по коренно различен начин".Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
AlSists (преди 6 години)
Рейтинг: 1270 | Одобрение: 590
До Варненка ! "Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш." (Волтер)
4
4
AlSists (преди 6 години)
Рейтинг: 1270 | Одобрение: 590
[url=profile/3a14c8a1cf2ee7c3d2c1f6593b9e94b6.html][/url]До plabov 1080! Благодаря, че дословно ме цитирате! Това означава, че сте съгласен с моето мнение. Но при цитиране на текст в началото и в края се поставят едни "кавички". Ако не е уточнено, че това не е Ваша мисъл, а цитат се счита за плагиатство.Това го учихме в 4-ти клас доколкото си спомням.Поздрави!!!
21
6
plabov1080 (преди 6 години)
Рейтинг: 48778 | Одобрение: 3988
Да си се върнат старите правила. Когато ти трябва спешна медицинска помощ звъниш на телефон за "Бърза помощ", когато ти трябва пожарна - на пожарните служби, когато ти трябва полиция - звъниш на дежурния полицай.
plabov
28
1
AlSists (преди 6 години)
Рейтинг: 1270 | Одобрение: 590
Това недоразумения наречено "112" трябва да се премахне! Да си се върнат старите правила. Когато ти трябва спешна медицинска помощ звъниш на телефон за "Бърза помощ", когато ти трябва пожарна - на пожарните служби, когато ти трябва полиция - звъниш на дежурния полицай. И освен това телефоните да са за съответния регион в който се намираш. А сега с тази централизирана система от Варна звъниш в центъра (София) от там те препращат някъде и т.н. и т.н. Докато се  отзоват може да е вече късно.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама