Безработна майка от Варна чака две години 300 лева от общината за болната Жулиeта

23.01.2014 / 09:27 4

Виолета Гурнакова

Светлана Калчева е самотна майка на 4 деца – две момчета и две момичета. Момчетата са около 30-годишни и имат собствени семейства. Тъй като майка им нямала средства да им помага, те не искали да чуват за нея, разказва жената. В същото време тя живее с двете си дъщери Станислава и Жулиета, които са на 17 и на 11 години. 
Малката дъщеря на Светлана Жули е родена с малформация на отделителната система. Приложена й е процедура за изваждане на дебелото черво на корема, известна като стома.

Досега са й направени 3 операции, но са необходими още 2. Семейството живее от пенсията на болното дете. С ежемесечните 287 лева те плащат квартира, хранят се, отопляват се и осигуряват лечението на малката. Жулиета учи в ОУ „Константин Арабаджиев“. Там е петокласничка, но влиза рядко в клас, защото имунната й система е много слаба поради неусвояване на храната и постоянно е болна. Голямата дъщеря учи в Професионалната гимназия по текстил, но е минала на задочно обучение, тъй като майка й няма пари за градския транспорт – все пак семейството живее във „Възраждане“. „Тя си учи вкъщи и се явява на изпити като частна ученичка. Пак ще завърши“, уверена е майката. Двете момичета са от различни бащи, които не помагали с нищо на жената. 
Всичко това жената разказа с учудващо приемане на тежката си съдба. Беше притеснена само, че не е получила сумата от 300 лева от общината. Поискала е парите още през 2011 г. Отговор получила едва преди месец-два, известили й, че парите вече са в сметката й, но такива тя още не е виждала. 

В същото време на принципа, че едно зло не идва само, Жулиета си чупи капачката на коляното, а майка й пада в банята и е с мозъчно сътресение. 


Така живее семейството на Светлана, която доскоро е работила в почистваща фирма, но е съкратена и в момента е на борсата. Тя не иска нищо, освен да си получи полагаемите 300 лева финансова помощ от общината. Ако все пак някой иска да помогне на семейството, телефонът на Светлана е 0892/782 678. Банковата сметка на семейството е BG28SOMB91301017547701.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама