Chrome започва да блокира автоматичното възпроизвеждане на видеата със звук

23.03.2018 / 00:47 1

Навярно никой не обича уеб-страниците, които автоматично започват да възпроизвеждат видео. Още по-ненавистни са уеб страниците с автоматичното възпроизвеждане на видео със звук.

Това може да остане в миналото, понеже още с версия Chrome 65 потребителите най-после ще имат възможност да блокират досадните видеа, които започват да се възпроизвеждат без съгласие от страна на потребителя, още повече, със звук. Браузърът ще прави изключение само ако потребителят взаимодейства със страницата или преди това е демонстрирал интерес към възпроизвеждането на мултимедия в конкретния сайт.

Google възнамеряваше да въведе тези промени в Chrome 64, който излезе през месец януари. Но тогава браузърът получи само възможността за изключването на звука от досадните сайтове. Но сега всичко е готово за публичното предлагане на тази полезна възможност. В бета каналите на Chrome вече са активирани необходимите опции, а в стабилната версия това е планирано за следващия месец.

Иска ни се да повярваме, че аналогични възможности ще се появят и в другите браузъри. Но това едва ли ще стане например в Edge, където всичко протича много бавно. Не е за учудване, че браузърът на Google доминира на пазара, а Edge не може да преодолее 5% пазарен дял./ kaldata.comПроверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
стефан (преди 4 години)
Рейтинг: 3382 | Одобрение: 1417
Слава богу. Досадно си беше. Сега го проверих моя, 65 версия е.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама