Д-р Колчаков, Софиямед: Неваксинираните стават съучастници в убийство

17.10.2021 / 11:03 18

Кадър Нова

Крайно мнение изказа български медик за неваксинираните.

Неваксинираните стават съучастници едва ли не в убийство, защото поддържат веригата . Това заяви в интервю за БГНЕС д-р Иван Колчаков, анестезиолог в УМБАЛ "Софиямед". "Резервоарът" на хората, които не са ваксинирани, е мястото, където се раждат новите щамове. Ние живеем в едно общество, не сме на отделен остров. Има правила на обществото и те трябва да бъдат спазвани. Ако не се спазват, трябва да се плаща цената на това. В България това не се прави и се плаща най-високата цена - загуба на човешки живот. Вече имаме над 20 хил. българи починали в пандемията", припомни медикът, предаде Нюз.бг.

Той предупреди, че в поредния пик на заболяването болниците са препълнени и все по-трудно се намират свободни легла. "Освобождаване на легла в пика има само по две причини - или оздравял и изписан, или починал", заяви той.

"В Дания вече няма мерки, има минимална заболеваемост, но всичко вече е на пълни обороти - икономика, туризъм, култура, социален живот", даде за пример лекарят, който прогнозира здравната криза в България да се задълбочи още повече заради ниския процент на хората с ваксини. "Бизнесът трябваше да подтикне работещите навсякъде да се ваксинират", смята д-р Иван Колчаков.

В България по принцип не се спазват правила. Вторият трагичен факт е последното ни място по ваксинация в Европейския съюз, което веднага ни изведе на първо място по брой починали на 1 млн. население. Тези две констатации показват, че всеки народ сърба това, което сам си е надробил. Не спазваш мерки и правила, не се възползваш от достиженията на цивилизацията и науката, на компетентното мнение на специалистите - международно и български, като нация, а и като отделни хора и семейства плащаме много висока цена".

В Германия казаха следното нещо: Човек, който заболее и не е ваксиниран, ние ще го лекуваме хуманно в здравното заведение, но болнични няма да му бъдат изплатени. В Европа има всякакви мерки, които карат този, който не се съобразява с правилата, да плаща, без да е задължително на пръв поглед. В България трябва да се научим всеки, който се прави на много "умен" да плаща цената, смята д-р Колчаков.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
142006 (преди 3 месеца)
Рейтинг: 6871 | Одобрение: -109
ОБЯСТЕТЕ НА ХОРАТА КАКВО САДЪРЖАТ ВАКСИНИТЕ И ТОГАВА ГИ ЗАДАЛЖАВАЙТЕ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ!!!ТЪПАЦИ ЗА ПАРИ СТЕ ГОТОВИ НА ВСИЧКО!!!
4
2
някой (преди 3 месеца)
Рейтинг: 37356 | Одобрение: 8026
Докторе, а ти явно си резервоар на глупостта. Някак си не е етично да се говори така по отношение на хората, тези, които са ваши пациенти понякога, на които би трябвало да вдъхвате надежда и вяра в живота и в себе си, а ги наричате "резервоар" . Все пак, решението за ваксиниране е лично, още повече, когато това не води до сигурността, която хората очакват. Превърнали сте се в едни търговци, да, болниците са търговски дружество, но вие сте лекари, и трябва да лекувате, защото ако не това е призванието ви, то напразно сте избрали тази професия. Не карайте хората излишно да ви намразват и хулят, лекарската професия е дарба, лекарите лекуват дори с думи, с добра и блага дума, а не като теб. 
3
2
dodo (преди 3 месеца)
Рейтинг: 4536 | Одобрение: 931
Болшинството от лекарите не са за уважение този е един от тях
4
1
Нане (преди 3 месеца)
Рейтинг: 11598 | Одобрение: 1483
Голяма калинка взел е пари от майделките на онея милиони ваксини астра зенека им итече срока. Дали сега им лепят нови етикети като в суперите
5
3
Sicario (преди 3 месеца)
Рейтинг: 8763 | Одобрение: -2717
А хората които те задължават да подпишеш декларация за информирано съгласие са подстрекатели в умишлено убийство.
deaf forever
6
5
ас (преди 3 месеца)
Рейтинг: 88440 | Одобрение: 18045
това се казва "доктор" готов да продаде живота и здравето на пациените си за никй лев. такива "доктори" трява да ги бят с камшици на площада.
7
2
Чичкото (преди 3 месеца)
Рейтинг: 56467 | Одобрение: 3512
ПРЕДИ ДА СИ ОТВОРИШ МРЪСНАТА УСТА И ДА РЪСИШ ГЛУПОСТИ СИ ПОМИСЛИ КОЙ Е УБИЕЦЪТ ЧЕ АЗ ДА МУ СТАВАМ СЪУЧАСТНИК НИКОЙ НЕ ВОДИ ХОРА ЗА ДА СЕ ЗАРАЗЯВАТ ЕТО ТОВА Е СЪУЧАСТИЕ В УБИЙСТВО КРЕТЕН ТАКЪВ
Истината преди всичко
6
3
Серж (преди 3 месеца)
Рейтинг: 14067 | Одобрение: 747
Аман от продажници! За 1000 лв. сте готови и майките и децата си да отровите....Боклуци!...
6
3
ИСТИНСКИ РЕАЛИСТ (преди 3 месеца)
Рейтинг: 752 | Одобрение: 82
защо да ми поставят ваксина и да подписвам документ , че НЯМА 100 % да умра от нея и защо ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НЕ ПОЕМАТ ОТГОВОРНОСТ ЗА ПОСЛЕДСТВИЯТА .Въпроси много отговори никакви................ нали е личен избор .
АЗ МОГА
6
3
милен (преди 3 месеца)
Рейтинг: 24333 | Одобрение: 3248
 Какви сравнения прави тоз идиот за Европа и за Германия, да каже първо колко българи се самоубиха и умряха от бедност и тогава да говори за робовладелците "бизнеса", които да ни подтикват да се самоунищожаваме и за ковида.
7
3
maximin (преди 3 месеца)
Рейтинг: 692 | Одобрение: -53
Съучастници в убийство са фармацевтичните фирми които продават неизпитани ваксини с неизследван брой странични ефекти, заедно с слугите си които ги прокламират .:alien:
7
3
Burton (преди 3 месеца)
Рейтинг: 9608 | Одобрение: 1513
уважавам лекарите, но този бих го зашлевил
7
3
ИСТИНСКИ РЕАЛИСТ (преди 3 месеца)
Рейтинг: 752 | Одобрение: 82
кой си ти, да ни СЪДИШ И ДА ОПРЕДЕЛЯШ КАК ДА ЖИВЕЕМ 
АЗ МОГА

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама