Депутат с гневна реч в парламента: Г-жо Караянчева, поканете г-н Борисов, за да ни каже какво се случва в държавата

11.09.2019 / 11:48 4

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

 

Кадър: Канал 3

Напрежението в Народното събрание се покачи след изявление на Георги Свиленски. Депутатът от БСП остана недоволен от изслушването на вътрешния министър и шефа на ДАНС за шпионския скандал, както и от отсъствието на Бойко Борисов, който трябваше да вземе отношение по наболялата тема. По-рано Цвета Караянчева разкри, че премиерът е бил уведомен за днешното заседание, но е бил възпрепятстван да присъства заради ангажименти. 

С остър тон от трибуната Свиленски призова Цвета Караянчева да покани Борисов в удобно за него време, да дойде и да обясни какво се случва в държавата.

Ето какво каза Свиленски по Канал 3:

„Всички видяхме сутринта, нивото на доверие на българския парламент е под 15%.

Лошото е, че ние сами си го правим и сами правим така, че българските граждани да не ни уважават, а и самите ние да не се уважаваме.

И г-жо председател, вие като председател на Народното събрание, моля наистина да положите усилия за повишаване на авторитета на институцията, затова народните представители да не се самоунижават и когато има такъв важен проблем в държавата, такъв важен проблем, който има и международен отзвук, ние тук да се скриваме между тези четири стени и да  принуждавате министъра на вътрешните работи и директора на ДАНС да говорят неща, които вече са ги казали вече по медиите, даже и в ограничен обем.

Поискахме да дойде министър-председателя, имаме възможност, а и вие имате възможност все още, да поправите тази грешка, която направихме преди малко, и в удобно време на г-н Борисов, може да е по-късно през деня, може утре сутрина, когато няма ангажименти, да го поканите на закрито заседание, да информира българското народно представителство какво става в държавата и как в 7 часа сутринта се арестуват български гражданин като свидетели. Не като подсъдими, не като заподозрени, а като свидетели.

На тези въпроси някой трябва да даде отговор. Хората, които поканихте, не дадоха отговор.

Български журналисти, достойни български гражданини, отвеждани в 7 часа сутринта пред техните семейства, с белезници на ръцете."

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финсова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
9
Наблюдател (преди 6 месеца)
Рейтинг: 15559 | Одобрение: -461
-"... Дето редите компромат след компромат!!! " - Collector        --------   Попееее, с твоето килийно образование в някой мектеб/мактаб, не използвай думички на които не знаеш значението/смисъла!8-) Урок по уграмотяване: -   Компроматът са улики, материали и факти за инсценирана или действителна постъпка на човек или организация, които се разпространяват с цел престижът му да бъде уронен.. Компроматът обикновено представлява документ, съдържащ информация, която разобличава тъмните страни от дейността на човек или организация ( твоят любим източник - УикипедиЯ ). Чети бре попе!!!!! :'(, чети, че и магаретата на поляната ще ти се смеят!!!;)  

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама