Депутатите от ГЕРБ ще даряват 1/3 от заплатите си за борба с коронавируса

02.04.2020 / 16:39 4

Снимка Булфото

Народните представители от ПГ на ГЕРБ в Народното събрание ще даряват 1/3 от своите месечни възнаграждения за различни дейности в своите избирателни райони, съобщи Канал 3.

Дарените средства ще отговарят на нуждите на различните неселени места в страната и ще бъдат насочени както за ограничаване на разпространението на коронавируса, така и за намаляване на социално-икономическите щети вследствие на кризата, съобщиха от ГЕРБ.

Пресцентърът на ПП ГЕРБ ще информира обществеността за даренията, които народните представители от партията правят.

От ГЕРБ призоваваме народните представители от останалите парламентарно представени партии да последват примера ни и също да се включат в кампанията по даряване на средства за борба с вируса. Ние вярваме, че в такива тежки моменти народните избраници трябва да дадат личен пример и да загърбят своите политически предпочитания и конфликти. Само ако сме единни можем да изпратим силен сигнал към българските граждани за нуждата от солидарност и отговорност в тези дни на изпитание. Редица лечебни заведения, хора в затруднено положение и граждани, борещи се на първа линия срещу заразата, днес имат нужда от нашата помощ. Последвайте нашия пример и нека да докажем, че заслужаваме доверието на хората.

Напомняме, че само в рамките на седмица ПП ГЕРБ дари 200 000 лв. за борба с COVID-19. 100 000 лв. от тях бяха събрани от месечните възнаграждения на депутатите и бяха преведени на специално разкритата от Министерството на здравеопазването дарителска сметка за подпомагане дейността на лечебните заведения в условия на извънредна ситуация. Отново на тази сметка по разпореждане на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов бяха преведени още 100 000 лв. от държавната субсидия на партията. Лични дарения непрекъснато правят и общинските съветници от партията, както и структурите на ГЕРБ във всички точки на страната. Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
26
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 217620 | Одобрение: 19230
Те нашите дупетати с много големи сърца бе....Как им се откъснаха цели 30 процента от заплатата...? Затова ли гласуваха за повишаване.....ауууу....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
2
1
doko (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1614 | Одобрение: 509
Те нашите дупетати много ларж ,много широки души брей. Докато албанскте им колеги си намалиха заплатите на половина, нащи само 1/3 им се откъсна от сърцето и то не всички.
doko
2
2
12321 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 22229 | Одобрение: 5774
С останалите пари лекарства да си купите... А после и свещи...
2
3
Шопа (преди 1 годинa)
Рейтинг: 6215 | Одобрение: 1230
Всички депутати да дарят заплатите си  за март, април, май, юни. За да могат да разберат как живеят останалите в България!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама