Димитър Стоянов за изслушването ни в Брюксел: Казаха че България е на последно място по успехи в борбата с корупцията и на първо място по корупция

28.08.2020 / 20:59 2

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

Към България отношението в Брюксел беше много добро днес, но към българското правителство съвсем не толкова. Имаше две части на тази анкетна комисия. Бяха изслушани институции и представители на гражданското общество, разказа за днешната среща в Брюксел в предаването "Студио Хъ" по 7/8 тв разследващият журналист от "Биволъ" Димитър Стоянов.

"Тръгнахме да се хвалим за големите успехи в борбата с контрабандата, за многото административна работа, свършена по подредбата в нашите институции. За начина, по който ние сме преподредили къщичката на прокуратурата. От комисията заявиха, че не ги интересуват нашите успехи в контрабандата, а ги интересува как върви борбата с корупцията и беше подчертано, че България е на последно място по успехи в борбата в корупцията и на първо място по корупция.

Заместник главният прокурор каза, че всеки прокурор има административната и професионалната свобода да разследва главния прокурор, с което членовете на комисията не изразиха съгласие. 

Стана дума за независим прокурор като в Румъния, който има свободата да разследва главния прокурор. Този отговор беше обаче смотулевен. Главният прокурор беше определен от евродепутатите като специален, като богопомазан, като не невъзможен за разследване. Това е един много ясен сигнал за мен. Министър Захариева отстояваше тезата, че всички критики са политически и инспирирани от политически противници, но един от председателстващите каза, че това не са политически критики, а са обективни и в тази комисия има хора от различни политически семейства, а нейната работа е да бъде обективна и че тя критикува и членове на своето политическо семейство. 

Много ясен знак беше въпросът как върви разследването за пране на пари, в което е замесен премиерът на България Бойко Борисов - може би за аферата Барселона имаха предвид. Имаше въпрос как ще коментира министър Захариева записите, непознати за Европа, със заплахи за един разследващ журналист. Може би ставаше дума за Елена Йончева. Тя отговори, че не знае премиерът Борисов да е заплашвал който и да е журналист." Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
гарфилд (преди 1 годинa)
Рейтинг: 42413 | Одобрение: 14763
Не го ли каза,тъпата кърджалийска Футка,че корупцията била усещане?Или някоя друга от старите недооправени Футки,беше?
5
0
motoristka (преди 1 годинa)
Рейтинг: 77121 | Одобрение: 36151
Корупция? В БГ? Ко? Не.... Такова животно нЕма... Питайте Боко - той знае....:woot: Даже и протести срещу корупцията няма....
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама