Дядо Стоян се влошава, а няма пари за животоподдържащи лекарства, моли за помощ

11.12.2018 / 14:41 15

Стоян Рабаджийски, за който Петел отново се налага да пише, е на ръба на отчаянието, тъй като няма средства за лекарства. Последните месеци не е приемал никакви лекарстава, а те са животоподдържащи. Мъжът има рак на белия дроб, както и още няколко съпътсващи заболявания. Здравето му се влошава, от ден да ден, туморът расте, а той е спрял лечението поради липса на пари за лекарства. При последните изследвания се установява увеличение на лимфните възли.

С всеки изминал ден туморът става по-голям, а човекът не вижда светлина, тъй като не може дори да си закупи лекарствата, които биха забавили процеса на заболяването. Днес той отново потърси "Петел", за да изкаже разочарованието си, че никой не е превел и стотинка.

"Единствения ми доход е пенсията, която е 200 лв и не стига за нищо. Едва преживявам, нямам пари за лекарства. Бях почнал лечение с Видатокс, което ми бяха изписали, но лекарството е 195 лева, нямам такава възможност, дори и витамините си спрях, защото са 50 лв. месечно. Отделно имам назначени инжекции, предписани имуностимулатори. Цялото ми лечение струва около 1200 лв. месечно, а нямам от къде да взема толкова пари. Напълно отчаян съм, не съм женен и нямам деца, нямам на кого да разчитам, освен на държавата, на която толкова години съм плащал данъци. Години наред съм дарявал кръв и съм помагал. Християнин съм и само това ме спира да сложа край сам на тези мъки. Надявам се хората да са малко по-сърдечни и да помогнат. Започнаха проблеми и със сърцето, вдигам и високо кръвно, болят ме костите, вечер не мога да спя от болка, напълно отчаян съм ", разказва Стоян.

Всеки, който иска да окаже помощ, може да открие Стоян Пенков Рабаджийски на адрес:

с. Елшица, пк 4538

ул. „Д. Благоев“ 11

тел. 0884670713

Банкова сметка: BG74BPBI79304030143702

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
2
Mercenary (преди 2 месеца)
Рейтинг: 34093 | Одобрение: 11233
Онзи "баровец" стоян, защо не помогне на адаша си?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама