Елиминират отсечката на смъртта Хасково-Харманли

21.07.2015 / 21:10 1

Табели за Истанбул през новата магистрала Марица поставиха днес на пътния възел до Хасково от Агенция Пътна инфраструктура. Така потокът от автомобили за Турция, който досега задръстваше така наречената “отсечка на смъртта” между Хасково и Харманли, прочута с многобройните и тежки катастрофи, ще се насочи по аутобана. Макар че новата отсечка от магистралата бе открита на 28 май, досега нямаше достатъчно забележими указателни табели към новото пътно съоръжение и гастарбайтерите цепеха по стария тесен и натоварен път. Освен това международният път Е-80 минава и през самия град Харманли, което допълнително усложнява движението и създава опасност от инциденти, пише Haskovo.net.

Табелата, която бе поставена днес на детелината, насочва потока към Димитровград, а на възела край Крепост колите се качват на магистралата. Знакът обаче идва след десен завой, макар и доста плавен, и много често шофьорите едва го забелязват. За броени минути екип на Haskovo.net засече няколко автомобила с чужда регистрация, които бяха спрели рязко на метри след знака и се чудеха накъде да поемат. После шофьорите даваха предпазливо на заден и се включваха в движението по детелината към магистралата. Няколко нависнали клона край пътя допълнително затрудняват своевременното забелязване на табелата.

От АПИ обаче уточняват, че ще монтират две допълнителни големи табели с големина над 20 квадрата, които да се набиват в очите на пътуващите към границата. Служители на пътната агенция казаха, че днес ще се наливат основите за постамента.

Така почти два месеца след официалното откриване, АПИ най-после ще успее да сложи нормални указателни табели и новият аутобан ще се оживи. А отсечката на смъртта ще остане в спомените. 

Следете всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!              


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
ЖорО (преди 6 години)
Рейтинг: 378 | Одобрение: 18
а колко отсечки на смъртта още не са илиминирани??? Където и да погледнеш по пътищата на БГ мерише на трупове.Ппияни шофьори, кретени, комплексари, импутирани мозъци, гъзари, неправоспособни, свръхидиоти, камикатцета... и как да караш сред такива самоубийци...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама