"Енерго про" подмени 1540 метра въздушни електрически проводници в село Айдемир

18.02.2015 / 16:46 2

Служители на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи извършиха реконструкция на мрежа ниско напрежение в  Силистренското село Айдемир, в района на трафопост "Детска градина". Екипи на дружеството подмениха стоманобетонни стълбове и 44 междустълбия с нов усукан, изолиран проводник с обща дължина 1540 м.

 

Специалистите на ЕНЕРГО-ПРО подмениха и рекордоманни отклонения  на местата, където изолацията на старите беше напукана, за да се избегне риска от възникване на смущения в електрозахранването. Реконструкцията е  част от ремонтната програма на дружеството и е на стойност близо 20 хиляди лева.

 

Стабилността на електроразпределителна мрежа е предпоставка за развитието на всяко населено място. В района на Айдемир работят множество производствени предприятия, които създават работни места. Селото има стратегическо географско разположение - намира се в Североизточна България и през него минава републиканския път, свързващ Силистра с Русе.

 

С реконструкцията на участъка от електрическата мрежа  ще се подобри значително качеството и сигурността на електрозахранването на 72 домакинства и предприятия в селото.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
KrasenM (преди 5 години)
Рейтинг: 994 | Одобрение: 199
те да спрат да ни взимат парите, заради кражбите на престъпниците. ние какво сме виновни, че имат липси?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама