ЕС отново иска универсален свързващ кабел за всички мобилни устройства

19.01.2020 / 16:06 3

terminal3.bg

Европейският съюз обмисля да обнови своите планове, които биха могли да принудят производителите на смартфони като Apple Inc. да споделят един и същ метод на зареждане и свързващ кабел.

Европейските политици искат да улеснят живота на потребителите, както и да намалят електронните отпадъци в региона на 28 държави. В резултат на това обмислят въвеждането на един универсален кабел за зареждане. Това би било особено важно за Apple предвид различните му възможности за зареждане.

“Ние се удавяме в океан от електронни отпадъци“, заяви Ружа Тун унд Хоенщайн, депутат в Европейския парламент. “Не можем да продължим по този начин”, добави тя, съобщава бизнес телевизия CNBC.

Според Европейския парламент старите зарядни устройства генерират повече от 51 000 метрични тона електронни отпадъци годишно. Законодателите искат едно единствено универсално зарядно устройство, което да пасва на смартфони, таблети, електронни книги и на всяко друго преносимо електронни устройство.

Това предполага, че кабелът на компанията Apple – Lightning, който се използва за зареждане и синхронизиране на различни устройства, би бил изложен на риск.

От Apple обаче смята, че планът на ЕС би навредил на иновациите.

ЕС настояваше за универсално устройство за зареждане още през 2014 година. По това време Европейската комисия се опита да насърчи производителите на смартфони да разработят съвместно решение. Доброволната схема обаче не постигна това, на което се надяваха европейските политици и сега те обмислят закон в тази посока.

Междувременно разработчиците на смартфони, включително компаниите Apple и Samsung, вече представиха устройства, които се зареждат безжично. Въпреки че технологията все още е в начален стадий, анализаторите смятат, че именно това е бъдещето.

Информирайте се само от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финсова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
cron1 (преди 2 месеца)
Рейтинг: 12468 | Одобрение: 2348
Правилно! Трябва да има единен стандарт! Усмивка
2
1
robotron2000 (преди 2 месеца)
Рейтинг: 28499 | Одобрение: 5649
безжично. Въпреки че технологията все още е в начален стадий  автора на статията, безжични има от 7 години поне, това ако е нова технология :blink:

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама