Facebook обяви важни промени в страниците си

09.09.2015 / 22:41 1

Социалната мрежа ще добави две нови секции – Shopping и Services, които ще улеснят фирмите да предлагат своите продукти и услуги директно от страниците си във Facebook, съобщи компанията на пресконференция в Калифорния.

В момента Facebook има 45 милиона страници. Секцията Shopping (Пазаруване), която се тества от юли месец, ще позволи на търговците да представят и продават продуктите си направо от Facebook страницата.

По подобен начин Services (Услуги) ще помага за промотирането на фризьорски салони, автосервизи и др.п, предава Би Ти Ви.

Двете секции са все още в тестов период, но според компанията ще бъдат активирани до броени седмици.

Facebook ще улесни и комуникацията между клиенти и фирми, като в момента тества три нови бутона: Call Now (Обадете се сега), Send Message (Изпратете съобщение) и Contact Us (Свържете се с нас).

На същата пресконференция компанията припомни и някои скорошни промени в административния панел на страниците. Администраторите могат да приготвят предварително отговори на очаквани от потребителите въпроси (секцията "saved reply"), а с функцията "reply privately" могат да отговорят в личен разговор на въпрос или коментар, публикуван публично.

Продължават тестовете и на виртуалния асистент „М”, който ще изпълнява задачи по заръка на клиентите – резервация на билети или маса в ресторант, онлайн покупки и др.п.

По всичко личи, че, за добро или лошо, Facebook ще продължи да обсебва ежедневието ни. Съвсем наскоро социалната мрежа отбеляза първото денонощие, в което е била ползвана от един милиард души!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
efrea (преди 6 години)
Рейтинг: 40 | Одобрение: 0
А вие бихте ли си купили нещо, след като пред очите ви е минала фейсбук реклама?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама