Фестивалът "Арлекин" за малки творци и таланти се открива днес във Варна

22.06.2022 / 11:10 0

Снимка Център за изкуства ПИ АРт

За пореден път Морската столица провежда фестивала за детско творчество "Арлекин". 

Откриването започва на 22-ри юни в 18.00 с шествие от хотел "Черно море" до сцена "Раковина", където с концерт и официална церевмония ще бъде поставено началото на "маратона за таланти".  
В програмата, организирана от Център за изкуства ПИ АРт, ще вземат участие Вокална група "Angel voices", възпитаници на Кремена Матева, балет "Звездна дъга", Александра Колесниченко и други.

Фестивалът “АРЛЕКИН” се провежда под мотото “Светът в моите очи” и има за цел да стимулира детската и младежка фантазия и творчество за създаване на оригинални филми, телевизионни предавания и репортажи: музикално предаване, рекламни клипове, детска новела и сериал, спортно предаване, новинарска емисия и всички останали формати, към които децата проявяват интерес, също така  Интернет медии и радиопредавания, включващи всички жанрове.

„Арлекин“ 2022 продължава до 25 юни 2022 в град Варна.

Фестивалът съдържа майсторски класове и уъркшопи с лектори от цял свят, както и конкурсна програма.
Всеки един продукт, допуснат за участие във фестивала, се представя в рамките на фестивалните дни пред жури и публика. След неговата демонстрация, авторът/авторите отговарят на поставени въпроси от зрители и жури в залата.

Наградите в Международния фестивал за младежко медийно изкуство “Арлекин“ са: авторска статуетка “Арлекин", грамота и награди от спонсори за победителите във всяка категория, за най-добър игрален филм награда от 1 000 лв, специални награди на името на академик Хачо Бояджиев, специална награда за журналиста Петя Петрова за екология, за дебют на фестивала – определя се за участие за първи път във фестивала, без значение в коя категория се участват (без песенния конкурс).
Голямата награда ГРАНД ПРИ - 1000ЛВ.Награда "Арлекин" за първо място във всяка възрастова група. Грамоти.


 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама