Финансист: С тези увеличения на заплатите у нас България скоро няма да се отлепи от дъното

05.11.2019 / 19:52 2

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg

 

Основният център на един държавен буджет е човекът, гражданинът, данъкоплатецът. И съобветно като се прави бюджет всяка година, трябва да се обърне внимание на това какви са проблемите, свързани с доходите, заплатите, пенсиите, социалните плащания. Защото в България това, че може да има излишък и вместо да се прехвърли за следващата година, се изхарчва в края на годината. А той може да отиде и в резерва, за по-трудни времена. Това коментира финансистът Румен Гълъбинов при хаджи Тошко Йорданов, който води коментарно-аналитичното предаване "Студио Хъ" по телевизия 7/8.

Дори с тези увеличения за следващите две години от по 50 лева на минималната заплата, България отново остава страната с най-ниската заплата в Европа. Т.е. страната, с която заедно влязохме в ЕС - Румъния, сега има 445 евро минимална заплата, допълни той.

Хърватия, която влезе 6 г. след нас в ЕС също има минимална заплата, която е с над 25% по-висока от българската. Така че България с такива увеличения скоро няма да се отлепи от дъното, допълни финансистът. 

И според него не само това е бедата за нормалния работник в страната. "Всъщност не е вярно, че България е с най-ниския данък, защото освен плоския данък ние плащаме и много други неща. Да не говорим, че България няма необлагаем доход. Т.е. и хората с най-ниски заплати дължат данъци и осигуровки. Т.е. ако се въведе един такъв необлагаем минимум, това би било една възможност да се увеличат доходите на най-бедните хора", посочи Гълъбинов.

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
11
6
doko (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1614 | Одобрение: 509
Клекторе един път да съм съгласен  с теб, Трябва да се произвежда нещо което има добавена стойност, Строителството и висенето по складове не произвежда добавена стойност на продукта.Но твоя Бойко преди време беше много горд че строителството върви на пълни обороти.Е сам можеш да се сетиш какво хвали Бойко и колко измамна е неговата  стратегия за развитието нз България,
doko

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама