Финансовият министър: Еврото трябва да бъде въведено на 1 януари 2024 година

13.05.2022 / 11:29 5

Снимка Булфото

"Петел" следи какво се случва с важна за страната тема - въвеждането на еврото у нас.

Еврото ще се въведе при текущия курс към лева с целева дата първи януари 2024 година. Да, ние стоим зад приемането на еврото, каза вицепремиерът и финансов министър Асен Василев в парламента по време на петъчния блиц контрол. 

Основната причина е, че с валутния борд ние вече сме въвели еврото в икономиката. С приемането на еврото ние влизаме в борда, който взема решения за политиката за тази валута, посочи министърът. Каквато инфлация направи ЕЦБ, тя автоматично идва при нас заради валутния борд. Ако партия "Възраждане" иска отмяна на валутния борд, да си го каже, призова Василев, пише novini.bg.

Това става и при политиката на ЕС относно петролното ембарго – поискахме и ще си получим изключенията от петролното ембарго, както всички останали засегнати държави, каза вицепремиерът.

Планът за приемане на еврото е публичен от 5 юли миналата година, когато беше публикуван за обществено обсъждане. По документа са направени само няколко технически бележки, които не са свързани с датата за въвеждане на валутата. Това не заменя нуждата да се направи документ за пълните ефекти от въвеждането на еврото. Такъв документ има и сега ще се обнови, каза Асен Василев. Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
4
Чичкото (преди 3 месеца)
Рейтинг: 81889 | Одобрение: -4051
До всички които са влюбени в Путин Защо не заминете там в Русия да живеете в мизерия ами се бнутате към еврото Измекяри нещастни
Истината преди всичко
3
7
Maralago (преди 3 месеца)
Рейтинг: 10703 | Одобрение: 1813
Не вярвам да има български гражданин, който да не е убеден вече, че ПростотоКире няма качества за премиер. Нещо повече, неговата некомпетентност и невъзможност да артикулира правилно собствените си решения го правят опасен за всички нас и за България. Не така стоят нещата при лукавия Кокорчо. Той си дава ясна сметка какво прави и какви ще бъдат последствията в близък и далечен план, но не му пука. Като завършен циник, подмолен играч и обигран тарикат, него го интересува късата игра - взимаш, даваш, печелиш. Днес и сега, утрешния ден няма значение. Истинският проблем, обаче, не са тези две лица! Те нямаше да са възможни, ако зад тях денонощно не стояха личните и друг вид интереси на четирите партии и лидерите им, които поддържат този пореден национален ад. Цяла една хилядолетна нация се разиграва от една шепа престъпници. 
⚠️ КИРИЛ ПЕТКОВ Е БЕЗСКРУПУЛЕН ПАТОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ ⚠️
3
2
Dooobre!!! (преди 3 месеца)
Рейтинг: 12900 | Одобрение: 5320
Какво каза Стив Ханке?!?!   Валутният борд работи много добре. Защо да изоставяте нещо, което работи. Как точно ще се случи преходът. Видяхте какво стана със страните с валутен борд, които приеха еврото....
Да живей България!
2
4
Чичкото (преди 3 месеца)
Рейтинг: 81889 | Одобрение: -4051
Защо това правителство не се занимавеа с насъщните проблеми в държавата а скача като маймуна от клон на клон То не беше Гешев или БНБ дори РСМ а сега Украйна За България време не ви остава Държавата трябва да се стабилизира за да покрие критериите за ЕВРОТО Заприличахте на Зеленски който поиска да му пазят мястото в ЕС
Истината преди всичко
1
2
ас (преди 3 месеца)
Рейтинг: 107779 | Одобрение: 19909
пак казвам ще загубим много от тези глупости. не сме готви за еврото още има прекаленно много корупция и от това ще загуби цяла България. и тея дебили ги избрахме да изчистят корупцията не да се занимават с популизъм.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама