Фотомодел със синдром на Даун в България!? Да, възможно е! Вижте малката чаровница и нейното послание

01.12.2016 / 08:57 1

Росица Ангелова от Девня е родена през 2014 година. Тогава родителите й се сблъскват с диагнозата синдром на Даун. В опитите си да научат какво ще се случва с детето им и как ще протича животът му, се обръщат към необятното море от информация в интернет. Прочетеното ги смразява. Залива ги вълна от негативизъм - ранна смъртност, физическа и психическа увреденост в големи степени.

Майката на Роси се мобилизира и решава да търси из форумите други родители с такива деца. Успява да се свърже със сдружение на родителите на деца със синдром на Даун. Така се запознава с други семейства и децата им, а също и с възрастни със синдрома и това, което вижда опровергава всичко прочетено - амбицира се и започва да се бори за равен старт на дъщеря си!

Историята на Роси е трогателна - детето претърпява сърдечна операция, но се възстановява бързо и успешно. Днес вече посещава масова детска градина в град Девня, където е приета, както от деца, така и от възпитатели . Социалният й живот не се свежда само до учебното заведение – тя участва във фотоконкурса на сдружението „47 усмивки” и осъществените две изложби до момента - във Варна и в София .

През октомври, световен месец за информираност на тема "Синдром на Даун", Роси изгрява и на билборд на входа на родния си град под наслов „Аз не страдам от синдром на Даун, аз страдам от вашите предразсъдъци!

Роси участва в снимките за петия благотворителен календар с известни личности на сдружението, редом до Димитър Рачков. И не само до там - след една изпратена снимка от майка й, малката звезда със Синдром на Даун вече е в онлайн каталога на модна агенция Галиано и има равен шанс с останалите слънца за модни изяви и покоряване на света!

„Чела съм за успели личности със синдром на Даун, но в чужбина. С тези постижения на Роси само за нейните крехки 2 години, искам да дам кураж на новите родители, да им покажа, че не е нужно да се страхуват от децата си - трябва само да ги приемат и да повярват в тях!” – категорична е майката на Роси. А на модна агенция Галиано: Благодаря, че не подминаха детето ми, да си призная - не очаквах, изненадахте ме много! Приятно! Аз варвам в светлото бъдеще на нашите деца!”Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама