Харалан Александров: Премиерът можеше да се възползва от офертата на ГЕРБ

23.06.2022 / 10:43 0

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

"Ролята на премиер в днешно време е нещо страшно, аз даже се чудя защо толкова се натискат да управляват", коментира по БТВ социалният антрополог Харалан Александров. 

"Възникват много разделителни линии и ще настъпват нови тематични мнозинства, които след това бързо ще се разпадат и това внася усещане за турболентност и тревожност в цялата ситуация. Сигурно е, че хората, които бяха мнозинство, за да свалят правителството, няма да са от едната страна по другия тематичен казус - отношенията със Северна Македония.

За едно ще се събират, за друго ще се разделят. И това е задачата на доброто политическо лидерство, да диференцира съюзите и конфликтите и да не ги превръща във война. Дали ще успеем, не знаем, има такава заявка от Борисов. Ясно се очертаха линиите и той зае привидно изненадваща позиция за преговорите със Северна Македония. Ще видим как ще се развият по-нататък тези отношения. 
На премиера му е трудно да поиска подкрепа, той трябваше да се възползва от офертата на ГЕРБ. Това управление само си сложи ограниченията." - допълни той. Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама