Инициативен комитет във Варна събира подкрепа срещу приемането на еврото, иска референдум

25.02.2020 / 10:26 4

Редактор: Веселин Златков
e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

Инициативен комитет започва събирането на подписи във Варна с искане за референдум срещу приемането на еврото. От комитета съобщиха, че всички, които не са за смяната на българската валута могат да заявят това утре от 12:30 часа пред Хотел "Черно море".

Кампания не е само срещу идеята за преминаване към еврото, а и за реалното участие на народа в управлението на държавата в съответствие с предвиденото в Конституцията, обясняват организаторите. Те са формулирали следните въпроси, по които искат да чуят мнението на гражданите:

1. Желаете ли да бъде запазен българският лев, а България да не влиза във валутния механизъм и да не приема еврото, докато средната работна заплата в страната не достигне средното равнище в Европейския съюз?

2. Желаете ли българският народ да може да инициира национални референдуми по всички въпроси от компетентността на Народното събрание без ограничение?

3. Желаете ли задължителен национален референдум да се инициира с минимум 50 000 подписа на граждани с избирателни права, събирани в продължение на не повече от 4 месеца?

4. Желаете ли предложението за национален референдум да бъде приемано с обикновено мнозинство на гласувалите, независимо от това колко избиратели са участвали в референдума, така както резултатът от политическите избори се приема независимо от броя на гласувалите в тях?Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
MrBean (преди 9 месеца)
Рейтинг: 43069 | Одобрение: 6599
Не зная как кореспондират коментарите със статията за испанския прокурор.Но ако е така и тази подписка е корелативна с руски граждани....ами пише го в статията.
2
1
Вин (преди 9 месеца)
Рейтинг: 1071 | Одобрение: 56
Все още се търси русофилистик, който да си обръща еврото в левове и да иска да живее в Русия, а не в ЕС!
2
1
OF (преди 9 месеца)
Рейтинг: 596 | Одобрение: -154
Михаил Хазин, русофили ли са инициаторите?
OK
2
0
Варна (преди 9 месеца)
Рейтинг: 79302 | Одобрение: 37477
подписа ви ще важи и за излизане от ЕС да уточнят организаторите 
МУТРИТЕ ВЪН! ОПГ ГЕРБ в ЗАТВОРА! ПОРТНИХ в РУСИЯ

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама