Институтът за пътна безопасност: Поддръжката на Лъвов мост и качество на изпълнение не отговаря на съвременните изисквания

19.02.2021 / 14:59 3

Снимки: Институт за Пътна безопасност

Огледът на съоръжението ни показва, че поддръжката му и качеството на изпълнение не отговаря на съвременните изисквания, посочват от Института за пътна безопасност.

От там излязоха със становище за пукнатините в асфалтовата настилка при Лъвов мост – град София. Към него те прилагат и снимки.

Ето какво разпространиха до медиите от ИПБ:

"Експерти на ИПБ извършиха оглед на мостовото съоръжение и установиха следното:
·    Дълбоки пукнатини при мостовите връзки.  Това са стари пукнатини, които са били запълвани с битум по време на експлоатацията на моста от 2014 г.
·    Мрежови пукнатини около пътните шахти – следи от ремонти по тях не са констатирани.
·    Белези на недостатъчно бетоново покритие на арматурните пръти – това е съществено несъответствие, което води до понижаване на живота на съоръжението.
От направените констатации се установява, че след пускане на мостовото съоръжение в експлоатация от 2014 г. при натоварването на трафикопотока са се получили слягания, в следствие на което са възникнали повечето пукнатини. По време на експлоатацията тези пукнатини са били запълвани с битум, но това не е довело до спиране на сляганията. Преди началото на зимния сезон, пукнатините с ширина повече от 4 см не са били запълнени. Следователно водата е проникнала в дълбочина, което е довело до  компрометиране на асфалтовата настилка.
Огледът на съоръжението ни показва, че поддръжката му и качеството на изпълнение не отговаря на съвременните изисквания. /видно от приложените снимки/
Експерти на Столична община днес обявиха, че времето не е подходящо за ремонт на компрометиралото се асфалтово покритие на Лъвов мост. В същото време се извършва ремонт на асфалтовото покритие на АМ „Тракия“ в района на Чирпан. Явно времето е подходящо да се ремонтира магистрала, но не е подходящо за ремонти в град София.
Института за пътна безопасност припомня на госпожа Фандъкова, че все още не е изпълнила обещанията, които даде в предизборния дебат за транспорта на София".


 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
гарфилд (преди 2 месеца)
Рейтинг: 41457 | Одобрение: 15187
И кой е отговорен за това?Пак ще кажа за бялата държава.Ако бяхме такава,кмета,изпълнителя и надзорника,си дават сами оставката.
1
0
ас (преди 2 месеца)
Рейтинг: 63192 | Одобрение: 16342
качество гарантирано от герб.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама