Иван Иванов празнува 70-годишен юбилей

19.06.2022 / 09:00 0

Снимки ОСК „ЖСК-Спартак“

Един от успешните ръководители във варненския спорт – Иван Иванов, отбелязва днес 70-годишен юбилей. Той посреща личния си празник като зам.-председател на Обединени спортни клубове „ЖСК-Спартак“, за които работи от 42 години.

Иван Иванов е роден на 19 юни 1952 г. в Курило - София. Основно и средно образование завършва в столицата, като в детските си години тренира борба и футбол в Спартак (София). През 1976 г. завършва Националната спортна академия със специалност „Преподавател по физическо възпитание“ и спорт и втора специалност треньор по джудо. В периода 1995/1997 завършва спортен и туристически мениджмънт към Икономически университет - Варна след висше образование.        

През 1976/1979 работи като учител по физическо възпитание, след което започва работа като главен специалист в Научно-приложна лаборатория в областта на спорта във Варна. 

От 1980 година досега неизменно е в ДФС ”ЖСК-Спартак” – Варна. В началото като методист по борба, а след това като завеждащ отдел ”Високо спортно майсторство“ (1983/1985).

През 1985 г е избран за зам.-председател на ДФС”ЖСК-Спартак” и заема длъжността до 1987 г., а впоследствие е преизбран за първи зам.-председател до 1995 г. През същата година е назначен за главен секретар на Комитета за физическо възпитание и спорт при МС на Република България и остава на този пост до 1997 г. Под неговото пряко ръководство се провежда подготовката и участието  на спортистите на Република България в Олимпийските игри в Атланта през 1996 година. На Олимпиадата в САЩ нашите състезатели завоюват 15 медала, от които 4 златни.

През времето на неговото ръководство Дружество „ЖСК-Спартак” получава най-високата екстрена категория в България за международен принос и участието на 5 състезатели по борба от Спартак на Олимпийските игри в Барселона през 1992 година.

През 1987 година във Варна се провежда световното първенство  по художествена гимнастика  и ДФС „ЖСК-Спартак“ е основен организатор на този световен спортен форум. Ансамбълът на България става световен шампион с варненския треньор от школата на „ЖСК-Спартак” Димитричка Маслева.

Като директор на ДКС Варна през 1991 г. Иван Иванов организира съвместно с Българската федерация по борба провеждането на три световни първенства в морската столица и от името на Международната федерация по борба Варна получава много висока оценка като организатор и домакин на това световно събитие.

В момента Иван Иванов е член на Обществения съвет по спорт при Кмета на Варна. Член е също и на училищното настоятелство на Спортно училище „Георги Бенковски“ Варна.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама