Изповедта на Ламбо: Пиех, веселях се, излизах с най-хубавите мадами!

28.11.2019 / 12:36 3

Имам ли пари, черпя. Мери понякога се дразнеше, че правя големи трапези, а след това почват коментарите: "Леле, как се напихме снощи с Ламбо!" Това сподели Стефан Данаилов в автобиографичната си книга "Романът на моя живот", написана съвместно с журналиста Георги Тошев, която излезе през 2017 г. по случай 75-ия юбилей на актьора, пише Флагман. 

Преди ден Данаилов отлетя, две седмици преди да навърши 77 години. Предлагаме малък откъс от изповедта на легендата в "Романът на моя живот": 

"Може аз да не съм се напивал, а само коментаторите, но нали казваха: "С Ламбо се напихме..." Жена ми не се гневеше заради похарчените по познати и непознати пари, а заради некоректността на тези, които седяха на масата ми и след това измисляха какви ли не истории да се хвалят с тях.

„Стига бе, братче, стига си ги мъкнал тези, стига си ги черпил!", ядосваше се тя. Много от колегите бяха свикнали да не вадят пари от джоба си, когато са с мен. Не крия - пиех, веселях се, излизах с най-хубавите мадами, но имах мярка.

Бачках много, не можех да си позволя да не съм във форма. До тежък алкохолизъм никога не стигнах и защото Мери често се намесваше. По едно време започнах да пия повечко, особено когато нямах работа в театъра, а тя ме преследваше като диверсант. Не ми позволяваше да се излагам. 

В киното се случваше да се почерпим, позволявах си го по време на по-леките сцени. Но когато имах представления, и през ум не ми минаваше да употребявам алкохол.

При нашите пътувания из страната Мери обичаше да ме закача: "Ламбе, как пък един директор на библиотека не дойде да те поздрави, само бармани и управители на ресторанти!" А аз не й оставах длъжен.

"Мери, душа, времето, когато приключвам снимки и се прибирам в хотела, библиотеките и музеите са затворени!". Обичам веселието и добрите компании. Има актьори, които си купуват питието, качват се сами в стаята си и се напиват като герои на Достоевски. Аз не съм от тях."Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
гарфилд (преди 1 годинa)
Рейтинг: 41513 | Одобрение: 15193
Почивай в мир,Ламбо.:'(
3
1
НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА (преди 1 годинa)
Рейтинг: 720 | Одобрение: 230
[url=https://petel.bg/profile/50a2a5b71af647eafa2110ce8cd386eb.html]anaconda9211[/url], Г-жа, малко опреснителна граматика? Някой би си помислил,че сте чужденка. С най-добри чувства.
Все повече заобичвам животните,като гледам хората.....
5
4
anaconda9211 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 262 | Одобрение: 62
Това ли е най-важното от биографията на този ГОЛЯМ актьор. Синът ми е на 16 и покрай истерията, която настъпи се заинтересува що за ЧОВЕК е бил Данаилов. Прочитайки статията не остана очарован.Леко се усмихна и каза е " на нас ни четете морал,а виждаш ли идолите на ващето поколение са имаки и  малко ''неморални'' виждания за нещата. А сега напишете и нещо за пример на младежта! Но то май нацията ни като цяло от това се интересува, то същото и за Велко Кънев писаха и за Тодор колев и да не изброявам. С наи добри чуства.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама