Извънредно от Страсбург: България загуби битката за пакета "Мобилност"

25.03.2019 / 19:03 6

 

България загуби битката за отлагането на пакета "Мобилност". При това само с два гласа разлика. Това стана ясно преди минути след гласуване на заседание на Европейския парламент (ЕП) в Страсбург, съобщи Блиц.Това се случи със 156 на 154 гласа. 14 евродепутати гласуваха с "въздържал се".

Така в сряда правилата за превозвачите влизат в пленарната зала, след като цяла година успяхме да я отлагаме.

Новината потвърди и евродепутатът Ангел Джамбазки. Във фейсбук профила му той написа:

"Точно два гласа не ни достигнаха, за да отхвърлим пакета "Мобилност" от дневния ред на тази сесия. Точно два. Само два. С тези два гласа заплахата за хляба на над половин милион българи щеше да е отхвърлена. Щеше и можеше.

Гласуването беше поименно. Всеки може да провери дали и как е гласувал "неговия" европейски представител. И да го попита какво по-важно задължение го е принудило да отсъства от това най-важно гласуване за България в този мандат на Европейския парламент.

Аз лично не мога да намеря такова за никого, но това си е моето мнение.

Поздравявам българските колеги, които си направиха труда да бъдат на работните си места и да защитят интереса на българските граждани".Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
2
Чичо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 38817 | Одобрение: 5847
"Трима български евродепутати са пропуснали гласуването на седмичната програма, което приключи преди малко и в което ние и останалите противници на пакета "Мобилност" загубихме само с 2 гласа. Това са Светослав Малинов (Реформаторски блок/ЕНП), Нежми Али (ДПС/АЛДЕ) и Николай Бареков ("Презареди България"/ЕКР). Ако гореспоменатите бяха в залата, щяха да обърнат вота, който бе загубен със 156 на 154 гласа." Това е положението. 
6
1
Морски (преди 1 годинa)
Рейтинг: 19070 | Одобрение: 7080
Някой да е видял Малкият да е зад наведения Голям? Няма и да видите! Големият винааги е зад наведения Малък!
12
1
tzokov (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2366 | Одобрение: 896
Къде сте български евродепутати?Ако не можете да защитите хората които  ВИ изпратиха там,какво правите в Брюксел-получавате си заплатите-?или докато свърши мандата?Защо винаги сме бита карта?
13
0
Наблюдател (преди 1 годинa)
Рейтинг: 15468 | Одобрение: -552
- ,, Интересът клати феса."  Силните винаги извиват ръцете на по-слабите. И да се пеним,  все ще сме от  ,, страната на булката ", колкото и да ни баламосват управляващите, че сме едно задружно европейско семейство. 
1
16
robotron2000 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 28513 | Одобрение: 5648
Нищо русия ще даде на 500 хил българи леб нема проблем, само ватенките да нахранят себе си
10
3
Пешо от Виница (преди 1 годинa)
Рейтинг: 51390 | Одобрение: 19550
До "Дивака": уру, можеше да каже простичко на своите колеги:"Ако гласувате за този план с който обричате 500 000 мои сънародници на глад , то тогава аз ще бъда против Англия да излезе от ЕС!". Ясно и категорично. Ама...на кой му пука за бедните българи?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама