Как да изтрием информацията за местата, които посещаваме от Google Maps

05.01.2020 / 06:00 6

digital.bg

Google Maps e популярна услуга за навигация, с която можете лесно да откриете най-бързия маршрут и да организирате пътуването си. Платформата също така постоянно следи местоположението ви и съхранява тази информация в база данни за всеки потребителски профил регистриран в Google.

Това се прави с цел Google Maps да ви бъде максимално полезна, но все пак има доста случаи, когато бихте искали да изтриете нещата, които услугата съхранява за вас. Добрата новина е, че компанията вече предостави инструмент, с който бързо да изтриете всички данни  за акаунта ви в Google Maps.

 

Ето как да го направите, според CNBC:

 

 

1. Oтворете приложението Google Maps на смартфона.

2. Кликнете върху иконата за достъп до менюто в горния ляв ъгъл.

3. Изберете "Your Timeline".

4. Натиснете бутона с три точки в горния десен ъгъл.

5. Открийте и кликнете върху опцията "Settings And Privacy".

6. Изберете "Automatically delete location history".

7. Променете настройката от “Keep until I delete manually” на Keep for 18 months” или “Keep for 3 months.”

 

Изборът на период от три или 18 месеца е въпрос на личен избор, но препоръчително е да се придържате към първата опция. Едва ли имате причина да искате да изтриете всички локации, които сте посещавали през последната година и половина. Задаването на избраната от вас опция означава, че всяко местоположение запазено в Google Maps преди съответната дата ще се изтрие от профила ви.

Информирайте се само от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финсова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
robotron2000 (преди 2 месеца)
Рейтинг: 28499 | Одобрение: 5649
От Гугъл и от тубата само се маркират като делитнати, а всичко продължава да си стои там и е видно за администраторите..  Единственият начин да не съществува нещо там е да не го качвате, качите ли го вече няма отърване!!!
3
5
Darth_Revan (преди 2 месеца)
Рейтинг: 764 | Одобрение: -951
Тва е пълна глупост!Както казва горе колегата в сървърите на Google всичко се запазва.Също така безхаберника който е написал тази глупост,след изтриването по описаният от него начин,да влезе в Google Activity и да види дали там не се пази историята!След изтриването от Google Activity вече всичко изчезва на 100% от  акаунта,но не и от сървърите!
Свинщина
3
5
Darth_Revan (преди 2 месеца)
Рейтинг: 764 | Одобрение: -951
Тва е пълна глупост!Както казва горе колегата в сърварите на Google всичко се запазва.Също така безхаберника който е написал тази глупост,след изтриването по описаният от него начин,да влезе в Google Activity и да види дали там не се пази историята!След изтриването от Google Activity вече всичко изчезва на 100% от  акаунта,но не и от сърварите!
Свинщина
3
1
robotron2000 (преди 2 месеца)
Рейтинг: 28499 | Одобрение: 5649
каквото и да изтриете от профила, те се пазят в сървърите на гугъл за вечни времена!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама