Как да отгледаме богата реколта от картофи в една саксия

20.02.2015 / 18:23 4

Картофите са чудесни природни продукти, които могат да способстват за един по-здравословен начин на живот. Тяхната употреба в дома ни е най-разнообразна - от приготвянето на различни кулинарни изделия, през употребата им в бита, до съставянето на лечебни рецепти. Поради тази причина ще ви представим един лесен начин за сдобиване с огромно количество картофи само с помощта на една голяма саксия, един представител на този продукт и малко пръст. Да видим как.

Вземете една голяма и дълбока саксия и пробийте дупки на дъното й, за да осигурите добър дренаж. Напълнете съда с пръст (15 сантиметра от дъното) и в нея посадете желаните картофи. Вие може да ги сложите цели или пък да ги раздробите на кубчета от 5 сантиметра всяко (с кълнове по тях). Покрийте картофите с още 15 сантиметра пръст, след което ги полейте.

Когато растението достигне височина от 15-20 сантиметра, добавете още един слой почва, която да покрие половината от видимите листа и стебла на картофите. Повтаряйте тази процедура на всяко 15-сантиметрово израстване на растението. По този начин вие ще образувате огнища на картофите, тъй като те се развиват в посока от дъното към върха на съда.

Когато растенията започнат да цъфтят и станат жълти (след около 10 седмици) вие вече ще може да приберете своята реколта. Внимателно премахнете пръстта от най-горния слой, за да се запознаете с неговото съдържание. Ако картофите са готови за прибиране, просто разпънете един стар и непотребен чаршаф и обърнете саксията върху него. Наследете се на вашето собствено производство.

 Framar.bg 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
8
4
RADI (преди 5 години)
Рейтинг: 2502 | Одобрение: 1522
Има и такива ентусиасти.
5
0
Losh (преди 5 години)
Рейтинг: 41320 | Одобрение: 11485
Когато изкарате от една кофа , една кофа картофи , тогава ще ви покажа как да си изпържите един тиган картофи с тиган и картофи . . . ХАА

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама