Какво да търсите при избора на градински трактор

28.06.2022 / 18:55 0

Как да изберем градински трактор за работа през цялата година? На пазара има огромен избор от градински трактори. При такова разнообразие може да бъде трудно за купувача да избере правилния модел. Препоръчително е да изберете градински трактори въз основа на целта, за която са необходими.

Много хора смятат, че трактор за трева може да се използва само за косене. Но не е така. Можете да изберете универсален трактор за работа през цялата година.

Как да различим градински трактор от мини райдер?

Мини райдерът изглежда като голяма самоходна косачка за трева. Основната му функция е да коси. 

Градинският трактор е по-универсална машина. С негова помощ коси тревата, може да изпълнява и други функции.

Обикновено градинският трактор има теглич на гърба за прикачване на оборудване. По този начин могат да бъдат транспортирани различни стоки. Някои потребители прикачват приспособления към трактора и така аерират почвата, пръскат тор и обработват земята. Колелата на градинския трактор са по-големи от тези на мини-райдера.

Благодарение на двигателя машината тегли перфектно тежко оборудване - ремаркета, култиватори или скрепери. Градинският трактор може да изкачва и по-стръмни склонове. Системата за контрол на сцеплението отговаря за синхронната работа на задните колела. Това е, което предпазва от подхлъзване, когато се изкачва по наклон.

Градинските трактори могат и да почистват снежните преспи от земята с помощта на предни приставки – снегорин, зимна четка или снегорин.

Най-добрият градински трактор е този, която отговаря на индивидуалните нужди на купувача и ще изпълнява определен списък от задачи.

Ако имате нужда от нещо повече от косачка за трева, трябва да помислите за терена, по който ще работите с машината. За работа на обект с хълмове, стръмни склонове или озеленяване е подходящ градински трактор. Само че в този случай трябва задължително да се вземе предвид мощността на двигателя.

Обикновено изборът зависи от размера на терена. Ако е до 10-15 акра, са подходящи мини-райдъри, а ако площта му е повече от 15 акра и планирате да използвате трактора през цялата година, по-добре е да закупите пълноценен градински модел.

Какъв вид задвижване трябва да има градинският трактор?

При избора на градински трактор често възниква въпросът кое задвижване е по-добре да изберете. Автомобилите се предлагат със задно, предно и задвижване на всички колела.

Ако разглеждаме трактора като техника от градински тип, е трудно да се даде предпочитание на машина със задно или задвижване на всички колела. Те струват еднакво. Автомобилът със задно предаване има по-надеждна трансмисия. Той има повече сцепление от версията със задвижване на всички колела. Моделът със задвижване на всички колела има две трансмисии, но по-нисък клас. За да косите равна морава, всеки тип задвижване е подходящ.

 

Например, полупрофесионалните райдъри Cub Cadet Z и XZ имат трансмисия с две хидростатични задвижвания наведнъж за всяко задно колело.

Кой трактор е подходящ за целогодишна работа?

Градинският трактор е универсална машина, която може да се използва за изпълнение на различни задачи на голяма площ. При избора на многофункционални модели трябва да се обърне специално внимание на техните характеристики.

При отстраняване на отломки или сняг се използват активни приставки - снегорин, четка с бункер или снегорин. И в трите случая, когато избирате градински трактор, трябва да се съсредоточите върху някои параметри.

Колкото по-тежък е тракторът, толкова по-добре ще бъде снегопочистването, ако се използва снегорин.

По-добре е тракторът да има блокировка на диференциала - контрол на сцеплението. Счита се за ключов индикатор, който е необходим при работа с оборудване.

За да може тракторът да се справи напълно с почистването на територията, той трябва да има двуцилиндров двигател.

Хидростатичната трансмисия с висок въртящ момент от световен производител осигурява безпроблемна работа на трактора през цялата година.

 

*публикацияПроверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама