Каракачанов: Аз не съм заразен! Коронавирусът така или иначе ще мине. Важното е после

25.03.2020 / 16:30 3

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

Красимир Каракачанов от ВМРО коментира ситуацията с коронавируса в студиото на "Плюс-минус" по Нова тв:

"Аз нямам коронавирус. Засега е важно да запазим живота на хората. Това ще мине - дали ще е след месец, два или три, важното е да се мисли за икономическото развитие на страната след това. 

При най-малкото сътресение по света нещата се разклащат, както виждаме. 

Земята в България се държи от най-много 300 човека. Основния ресурс на България това е земята. Сега има едни субсидии на едни огромни арендатори, които нямат интерес от друго, освен да развиват зърнени култури. Няма зеленчукопроизводство, животновъдство, преработвателна промишленост, която може да задържи хората в селата. Там българи не останаха. Обезлюдяват се, алкохолизира се населението, младите бягат в чужбина, работят земеделие за чужда икономика. 

32 млн души население може да храни земята ни, това е тотална безотговорност към икономиката сега. 

Предлагаме незабавно изплащане на суми от държавата към фирмите, отлагане на кредити и данъци на гражданите. Като свърши извънредното положение, поне един месец е необходим да възстановят оборотите си. Не е целта да напълним Германия с нова работна ръка. Ние предлагаме допълнение и гъвкав подход към мерките на правителството. Нека има ваучери за туризъм за българите по българските курорти, за да не се юрнат към чужди държави.

За "биг брадъра" не би трябвало да се следят хората с кого говорят от дома си и какви сайтове посещават, а дали се движат някъде, ако са под карантина.

Армията може да отмени полицията на определени места, тя вече е готова да помага и го прави. Може да има съвместни патрули - военни и полицаи за опазване на обществения ред. 2 400 човека по границите можем да изпратим, ако се наложи.

Вдигаме възрастта за военна служба до 40 години, но критериите за физическо и психическо здраве трябва да се покриват. Предлагаме връщането на наборната военна служба.""Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
милен (преди 2 месеца)
Рейтинг: 9682 | Одобрение: 1262
 С тези 2 милиарда, за несъществуващи ф-ки си платиха мълчанието на посланика на ФАЩ, Уорлик, който за няколко години разшифрова корупционните схами на полютиците и оповести някои от тях и искаше да продължи, но нашите крадци на народни пари го подкупиха с милиарди.
2
3
Свободен (преди 2 месеца)
Рейтинг: 1223 | Одобрение: 323
Ми като не си заразен зарази се бре и без друго няма нужда ит теб
3
3
Кака Слонка (преди 2 месеца)
Рейтинг: 2604 | Одобрение: 384
Колос на мисълта. ГЕНИАЛАЦ както биха казали сърбите.Ухилен
Всеки трети гербаджия е точно толкова тъп, колкото и първите двама!
4
3
MrBean (преди 2 месеца)
Рейтинг: 30120 | Одобрение: 4715
Абе шопар кой си ти че да пазиш живота на хората? Спрете да крадете,а хората ще се опазят и без вас.Колко обдишващи машини има армията бе говедо? Самолетните милиарди колко народ щяха да спасят? Не щем Грипен че са евтини ине дават подкупи,нали?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама