Карин дом отбелязва старта на учебната година със семейно рисуване на открито

13.09.2021 / 14:34 0

Събитието се организира в подкрепа на новия терапевтичен център, който Карин дом строи във Варна

Карин дом и Арте Клас- Варна организират едно незабравимо преживяване за децата и техните родители на открито. Малко след старта на учебната година, на 17-ти септември от 16:00 до 19:00ч, в градината на Карин дом, можете да станете част от Най-голямото семейно рисуване на открито! В семеен „Арте клас“ на платна с акрилни и водни бои и с помощта на художници от школата, ще можете да рисувате кукла Карин и нейният приятел Слончо.

Куклата Карин, която е със специални нужди, беше наскоро представена от организацията по случай отбелязването на нейния 25-годишен юбилей. Куклата е прототип на съвсем реална историческа личност. Карин е братовчедката на създателя на Карин дом – Иван Станчов, която е родена с церебрална парализа. Куклата е символ на съпричастност към децата със специални нужди и подпомага разбирането и приемането на различията от техните връстници. Въпреки церебралната парализа, Карин е надарена със силна воля и решителност, тя е била отлична ученичка, интересувала се е от изкуството, обичала е да пътува със семейството си и да слуша разкази за пътешествия. Колекцията ѝ със слончета от всички пътешествия е все още в Карин дом и продължава да напомня за едно смело дете с несломим дух. Нейният живот и състрадателност към всеки в нужда са вдъхновили потомствения дипломат Иван Станчов да създаде преди 25 години Фондация Карин дом - организация в подкрепа на специалните деца.

Играчките провокират разговор между деца и родители за приемането на специалните деца и са чудесен подарък. Освен че ще бъдат претворени на платно, Карин и Слончо могат да бъдат закупени на място или онлайн от магазина на Карин дом: www.magazin.karindom.org. Вижте още какво е подготвил Карин дом за децата и семействата на: www.karindom.org! Всички дейности са подходящи за деца със специални образователни потребности.

За да бъде празникът вълнуващ и безопасен, Карин дом ще следи за спазването на епидемиологичните мерки.


 

За новия терапевтичен и образователен център на Карин дом

В началото на годината Карин дом стартира свой дългогодишен проект и мечта– строителство на нова сграда за терапевтичен и обучителен център. Плановете на организацията са още следващата година строителството да бъде финализирано и изцяло преместена дейността. Карин дом има амбициозни планове да създаде изключително функционално пространство за квалифицирана терапия на деца със специални нужди и модерен обучителен център, подкрепящ специалистите. Общата площ на сградата е 2850кв.м и се състои от едно подземно ниво за гараж и складове, три надземни нива и покривна тераса. Сградата ще съчетава разнообразни функции: физиотерапия и хидротерапия, център за ранна интервенция, Монтесори център и детска демонстрационна кухня, стаи за диагностика, индивидуална и групова терапия, сензорна зала, медицински център, обучителни зали, административна част, вътрешен двор с две детски площадки. Строителството върви с бързи темпове, а плановете са още началото на пролетта, сградата да бъде готова.

За обзавеждането и специализираното оборудване, Карин дом разчита изключително на бизнеса и индивидуални дарители.

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама