Карин дом разказва в 25 фотографии 25-годишната история на една от първите граждански организации в България

12.05.2022 / 13:26 0

Събитието се организира с любезното домакинството на посланик Роб Диксън в подкрепа на новия терапевтичен център, който Карин дом строи във Варна.

Нов модерен терапевтичен комплекс за деца със специални потребности се строи във Варна от Карин дом. Изцяло предвиден и оборудван за прилагане на съвременни методи за терапия на деца, новият център ще бъде гордост не само за България, но и за всяко съвременно общество, за което бъдещето на децата е основен приоритет. Неправителствената организация разчита на много доброволци и дарители не само във Варна, но и в цялата страна и чужбина.

В подкрепа на терапевтичния център, Карин дом организира дарителско събитие- фотографска изложба „25 години Посланици на доброто“. Инициативата събра приятели и съмишленици в резиденцията на посолството на Великобритания вечерта на 11 май. Срещата откриха британският посланик Н.Пр. Роб Диксън и изпълнителният директор на Карин дом – Борислава Черкезова.

За да разкаже през очите на хората, организацията представи фотографска изложба с кадри, направени в Карин дом, с децата, специалистите, по време на събития или по време на терапия, с родители и приятели. Изложбата показа 25 фотографии и разказа една 25 годишна история на реални хора, събития и детски съдби. Кадрите, включени в изложбата са уловени от фотографите: Гергана Енчева, Яна Пенева, Звезди Патаре, Нина Локмаджиева и Реджеб Шабанов, както и архивни кадри.

Изложените фотографии могат да бъдат поръчани. Повече информация, както и възможностите за дарение, можете да намерите на сайта на Карин дом: www.karindom.org и на страницата на проекта за строителство на нов терапевтичен център:https://building.karindom.org/
С екипа на организацията, можете да се свържете на имейл: marketing@karindom.org.

С построяването на новия специализиран център, организацията продължава делото на дипломата и филантроп Иван Станчов, който основава Карин дом преди 25 години. Карин дом е една от първите граждански организации в България, която повежда борба срещу институционалната грижа на децата с увреждания и която има качествено нов подход към децата със специални нужди и техните семейства. Иван Станчов започва работа с идеята да създаде нов модел за услуги за деца със специални нужди, за да може изоставянето на тези деца в домове да бъде прекратено. Иван Станчов успява да убеди семейството си да предостави наследствената вила „Три кладенци“ в Морската градина на Варна за целите на фондацията, която кръщава Карин дом – на името на своята първа братовчедка Карин, родена с церебрална парализа. През 1996г. първите деца постъпват в центъра, а част от родителите по-късно създават първите родителски организации във Варна.

Това поставя и началото на Карин дом, нейната мисия и цели, които следва до сега. Създава се една силна общност от специалисти, родители и дарители, която е силна и до днес и благодарение на която в момента Карин дом строи модерен терапевтичен комплекс във Варна. До момента организацията се помещава в наследствената вила, като през годините адаптира пространствата за целите на терапията и обучението на децата. Карин дом се развива и израства като терапевтичен център за деца със специални потребности, в който работят висококвалифицирани специалисти: кинезитерапевти, рехабилитатори, логопеди, психолози, специални педагози, социални работници, но също така предоставя и обучения на организации и специалисти. Годишно Карин дом подкрепя над 300 деца и семейства от цялата страна.

В дарителското събитие се включиха настоящи и бъдещи партньори на организацията, представители на бизнеса, неправителствения сектор и институциите, дипломати, официални лица, приятели и медии. Организацията разказа повече за своята работа, за успехите на децата със специални потребности и техните семейства. Координаторът на проекта за строителство на новия комплекс Веселина Василева разказа за предизвикателството да се строи в такъв мащаб модерен терапевтичен комплекс от една гражданска организация в България. Водещ на събитието беше чаровният Игор Дамянов. В събитието се включи и Даниел Пенев – журналист и автор на книгата „Първите 25 години на Карин дом“.

Целевите нужди и възможностите за дарения за завършването на терапевтичния комплекс можете да видите тук: https://building.karindom.org/.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама