Касим Дал: Преброй се като турчин, мюсюлманин

14.09.2021 / 16:49 7

Кадър Касим Дал, ФБ

Превръща ли се преброяването в инструмент за турцизиране на населението?

Във Фейсбук един от основателите на Турското националноосвободително движение в България и бивш член на ДПС Касим Дал сподели, че се е вкюлчил в кампанията „Преброй се като турчин, мюсюлманин…“ Той призовава хората да последват примера му. Публикуваме текста без редакторска намеса:  Приятели призовавам ви да участвате в преброяването на населението и активно и без страх да определяте етническата и религиозната си принадлежност!  Припомняме ви, че в момента тече кампания, която призовава етническите турци в България да не игнорират раздела за етнически произход, вероизповедание и майчин език в електронната карта за преброяване на население, предаде Актуално.

Припомняме ви, че в момента тече кампания, която призовава етническите турци в България да не игнорират раздела за етнически произход, вероизповедание и майчин език в електронната карта за преброяване на население.
 

„Призоваваме хората да не се отдръпват от попълването на тези графи. Картината трябва да е ясна, такива са правилата на демокрацията. Както е важно да гласуваш, така е важно да помогнеш с всички данни, като бъдеш коректен при попълването на картата. Преброяването не бива да се подценява, а етническият произход, вярата и майчиният език, не са нещо срамно, нещо от което човек да се притеснява“, сподели пред 24rodopi.com един от инициаторите на кампанията „Не се отдръпвай, кажи, че си турчин, мюсюлманин и майчиният ти език е турския“. По повод кампанията бившият депутат и журналист Влезиар Енчев призова ДАНС да се самосезира:  Кой и откъде е инициаторът на кампанията "Не се отдръпвай, кажи, че си турчин, мюсюлманин и майчиният ти език е турският"? Целта е прозрачна - под външен натиск българомохамеданите (помаците), повечето от които не знаят и не говорят турски, да се запишат като турци при преброяването на населението в България. В Кърджали никой (и нито една българска партия) не смее да реагира на този призив за турцизиране на българомохамеданите, защото кърджалийският офис на МИТ начаса ще му запуши устата с компроматна медийна кампания. Пострадалите от офиса са десетки, поради което всички български партии (без ДПС) му плащат данък по време на избори. В Кърджали всички знаят кой е този "офис". ДАНС е на ход!

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
Sicario (преди 1 месец)
Рейтинг: 6186 | Одобрение: -2019
Този Касим Дал трябва да бъде извикан в Прокуратурата за обяснения и да му се повдигне обвинение.
deaf forever
2
0
Марио (преди 1 месец)
Рейтинг: 10788 | Одобрение: 2343
Касим дал изгонен от дъпъсъ,колко да си долен!?Ангелче
3
3
Чичкото (преди 1 месец)
Рейтинг: 28935 | Одобрение: 2175
Колкото по големи свободи получават РЯЗАНИТЕ толкова по вече искат да ни асимилират Дали този факт и всички заигравки на партиите с ромите не са в ущърб на нашето БЪЛГАРСКО население
Истината преди всичко
8
3
Радостин (преди 1 месец)
Рейтинг: 18621 | Одобрение: 1886
Опасно е да се раздухва това. Повечето турско население у нас е работливо, бедно и морално, политиците му вменяват  идиотщини да го манипулират в своя полза.
Нека има справедливост !
2
3
уйчо (преди 1 месец)
Рейтинг: 43910 | Одобрение: -5815
Турчин на дръвника или в родината майка, по избор, по техните правила.
7
1
ас (преди 1 месец)
Рейтинг: 77177 | Одобрение: 16997
ас призовавам тея които се мислят за турци да си ходят в турция. и какво е това "Турското националноосвободително движение в България"??? това е все едно да пикаеш на гробовете на Левски Ботев и всички които са дали живота си за освобождението на България от турско робство.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама