Кирил Петков: България е суверенна държава и отдавна сме направили своя избор, ставайки член на НАТО

21.01.2022 / 13:59 11

Кадър БНТ

"България е суверенна държава и отдавна сме направили своя избор, ставайки член на НАТО, и като такъв решаваме сами как да организираме отбраната на страната си в координация с нашите партньори", това заяви министър-председателят Кирил Петков от парламентарната трибуна, след като бе извикан извънредно от депутатите заради днешната новина, че Русия иска силите на НАТО да напуснат Румъния и България, като част от предложенията си за гаранции за сигурността, цитира Дарик.

"Вашингтонският договор не предвижда втора категория страни членки, за които колективната отбрана да се прилага избирателно или в ограничен обем", допълни той. 

"Призоваваме Руската федерация да остане ангажирана в конструктивния диалог за деескалация на напрежението, както и да работи за по-сигурна Европа, основаваща се на върховенството на правото и стриктно прилагане на поетите международно-правни ангажименти", посочи още примиерът.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
4
ПраБългарин (преди 5 месеца)
Рейтинг: 48489 | Одобрение: -27116
С помощта на румен, рошко и една тумба некадърници от българския народ, които се хвърлиха на слави, а селд това на тези смешници от ПП... още помня кирчо как излъга като се появи до изпразнения язовир, за да покаже и докаже, колко лъжели от герб, накрая се оказа, че язовира е източен няколко дена преди това... а за другата лъжа с гражданството му, уж нямал канадско гражданство, а се оказа че имал, наруши законите и конституцията без да му мигне още в самото начало... че и клетва пред Бога беше дал.
1
1
Серж (преди 5 месеца)
Рейтинг: 45342 | Одобрение: 5877
Някой вярва ли изобщо, че изборите са нещо честно и почтено? Нека ми обясни тогава, как Кирчо и Кокорчо, с партийка създадена месец -  два преди изборите, ги спечели, че и управлява смело и безотговорно сега...
2
0
Либертарианец (преди 5 месеца)
Рейтинг: 3844 | Одобрение: -566
На тоя Пра защо въобще му обръщате внимание?! Тоя е папагал-дебил, подминавайте го. 
Свободата - е възможност да следваш съдбата си!
1
2
ПраБългарин (преди 5 месеца)
Рейтинг: 48489 | Одобрение: -27116
Каквото е имало всичкото сме си го платили, никой не ти е давал даром. По твоята логика, армията ни преди да се довлекат комунистите и червената армия, също е била много силна и по много числена спрямо периода 44-89г. Това че сега сме в това положение сами сме си виновни, както за икономиката, така и за армията... 
0
2
Ко? Не! (преди 5 месеца)
Рейтинг: 5898 | Одобрение: -522
Това е вечния мит, че за тези работи никой не ни бил питал. Вие какво искате да ви звъннат на звънеца и да ви попитат ли? Това, че не е имало референдуми по тези теми не значи, че не са ви питали. Всеки път когато човек ходи на избори избира не само Иван, Гошо или Стамат а избира и политика. Примерно в момента 95% от депутатите в парламента (227 души) са от партии обявили се за про НАТО и ЕС и едва 5% са против против тази политика (13 депутата от Възраждане). Кой ги избра тези депутати? Ние нали? Така че щом гласуваме с такова мнозинство за партии застъпващи про западно ориентирана политика е нормално да се следва и такава посока. Не казвайте пак, че никой не ни е питал!
3
3
SANDOKAN1963 (преди 5 месеца)
Рейтинг: 6868 | Одобрение: 793
преди  месец   може би  ...Полша   .....сеймът реши ,че  конституцията на  страната  е над  европейската...последваха санкции,тук  най-вероятно положението е  същото,като геостратегическа позиция за  Алианса сме изключително важни,Босфора,Крим,Украина. Нашето състояние ,/без  армия,без икономика,без  надежни енергиини източници,,/е  изключително нестабилно,,,което води  до  пълно подчинение  ,или  колония Намусен
mobilis in mobili
3
1
някой (преди 5 месеца)
Рейтинг: 46232 | Одобрение: 10232
"Пра ..." идиотино, явно отново не си в час, ако въобще си бил някога. Тогава, когато според теб, сме били седнали на "руския" , малоумнико недодялан, имахме армия, и то каква. А когато седнахме на "Американския" , отново според теб, ни я затриха, ако правиш разликата де. Не съм за ничий, да сме седнали на него, а за българската армия, такава, каквато имахме. Да те "светна" отново, попрочети какво е имала страната ни като армия, и какво е било отношението към нея от другите страни, на тогава дръткай простотии. Както и докато сме били на "руския" , какво са ни давали те, като техника, въоръжение и т.н., и какво като са ни дали другите, когато сме сме седнали на "американския" . 
1
3
ПраБългарин (преди 5 месеца)
Рейтинг: 48489 | Одобрение: -27116
Серж, ако имахме стабилни управляващи е можело да избегнем това, но както виждаш и сега не е по различно от преди, само някакви дуди на власт, които не са ходили в казарма дори и по зле ще става... А за да се махнеш от нато и ес би трябвало да си много развит и напреднал...!!!
4
2
Серж (преди 5 месеца)
Рейтинг: 45342 | Одобрение: 5877
Кирчо, а някой пита ли ни, когато ни набутаха в НАТО? А в ЕС?...Къде беше тогава СУВЕРЕНЪТ??? И кой го пита, какво иска? А за еврото ще ни питате ли?...Мамицата ви национални предатели, зализани....Гняв
2
3
ПраБългарин (преди 5 месеца)
Рейтинг: 48489 | Одобрение: -27116
станахме от руския хуй и седнахме на американския, големи сме умници, все си мислим, че сме ги прецакали, а в същото време уя ни е в дупето ;) 
5
2
Либертарианец (преди 5 месеца)
Рейтинг: 3844 | Одобрение: -566
България е суверенна държава, ама само на хартия. А фактически, е колонизирана територия заради надупени ебалници като тебе, мършо. Ебалници на конци! 
Свободата - е възможност да следваш съдбата си!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама