Кирил Петков: Бих се радвал Гешев сам да си подаде оставката, за да не се занимаваме с него

23.11.2021 / 18:27 5

снимки: Булфото

"Бих се радвал главният прокурор, като направим сега коалиционно мнозинство, да си даде сам оставката, за да не се занимаваме с него. Този проблем да се свърши от само себе си. Надявам се, че и той гледа в момента", тоова каза съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков при преговорите за коалиционно споразумение с "Демократична България", "Има такъв народ" и "БСП за България", предаде БТА.

Петков посочи, че на база цели и теория партиите в преговорите са "много обединени". По думите му България трябва да се превърне в държавата, която за най-кратко време е успяла да изкорени корупцията. Според него, ако свалим нивото на корупция у нас до това на Словения, БВП на страната ни ще се повиши с 50 процента. Петков добави, че корелацията между корупцията и икономическо развитие е над 70 процента. Той заяви още, че е важно коалицията да се прави с мандат за четири години, за да са сигурни "инвеститорите в корупционния процес", че идва един много дълъг период, в който те няма да могат да ползват обществените средства за лични интереси.

Краткосрочната програма за борба с корупцията на "Продължаваме промяната" включва да има нова парламентарна комисия, която да се занимава с корупцията, която да изготви доклад за дейността на КПКОНПИ и да даде законово основание за смяната на ръководството на комисията. Новата парламентарна комисия трябва да утвърди приоритети и стратегии за работата на КПКОНПИ. Също и да преразгледа информацията за данни за престъпления, извършени от магистрати и внасяне на сигнал до Инспектората на ВСС.

От "Продължаваме Промяната" предлагат още КПКОНПИ да се раздели на две комисии, като едната да обедини дирекциите за противодействие на корупцията и установяване конфликт на интереси, а втората да се занимава с възстановяването на активи от лица, които не могат да докажат как са се сдобили с имуществото си. Предлага се още КПКОНПИ да може да възлага проверки на НАП и ДАНС, както и да обжалва в съда откази на прокуратурата за образуване на производства по неин сигнал.
В краткосрочната програма на "Продължаваме Промяната" се включва още избор на нови членове на Инспектората на ВСС.

От ПП посочиха, че подкрепят идеята за това Висшият съдебен съвет /ВСС/ да се превърне от постоянно действащ в орган, който взима решения на отделни /временни/ сесии в рамките на мандата си и да бъде подкрепен от постоянно действащи комисии.
Други акценти в програмата са закриване на специализираните съд и прокуратура, въвеждане на съдебен контрол върху отказите на прокуратурата да образува досъдебни производства, отчетност на прокуратурата, анализ на натовареността на съдилищата и прекрояване на съдебната карта.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
5
ПраБългарин (преди 2 месеца)
Рейтинг: 38825 | Одобрение: -23520
който го е избрал той да го махне ;)
4
6
KRISTINCHO (преди 2 месеца)
Рейтинг: 5251 | Одобрение: -1889
Дядо, кажи им за какво да си подава оставката, след като не е нарушил КОНСТИТУЦИЯТА.
Дядо е най СЪВЪРШЕНИЯ глупак в сайта.
3
5
Мракобес (преди 2 месеца)
Рейтинг: 37526 | Одобрение: 6696
Съгласен с долните коментари! Трябва да го дадете на съд! Злоупотреба с държавен пост и несправяне със служебните задължения! Нанесени щети на държавата! Тия се забравиха по държавните постове! Забъркват каши, нанасят неимоверни щети  и после хоп - уволнение и се отървават! Не може така - трябва да бъдат съдени и осъдени!
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
6
4
милен (преди 2 месеца)
Рейтинг: 24144 | Одобрение: 3209
 Занимавайте се с тази отрепка, защото той прикри толкова корупционни схеми и кражби на милярди народни пари и го оставете на площада, заедно с неграмотната Тиква с дребни камъни да ги целим по плешивите кратуни, че по бавно да ги утрепем, така както нас обричат на бавна но сигурна смърт чрез ниски доходи и високи цени и лихви по кредити.
9
5
Пешо от Виница (преди 2 месеца)
Рейтинг: 80568 | Одобрение: 27173
Няма как сам да си подаде оставката. Каскета така се е опил от властта , че само детонация на бомба от 500 кг. може да го накара да отпусне хватката.Като кърлеж в кожуха на дрипаво селско куче е ! Той до такава степен си беше повярвал ,че е Бог,та се настани в дом № 2 в Бояна за вечни времена. 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама