Кирил Петков: Всичко над 200 лв. на мегават, изразходван ток от бизнеса, ще бъде компенсирано от държавата

16.05.2022 / 12:40 2

Снимка Булфото, архив

Държавата поема част от тока за бизнеса. Министерски съвет и организацията на работодателите са постигнали консенсус по приемането на мерки относно компенсации за цената на тока за бизнеса. „Разговорът беше много конструктивен и се обединихме около идеята за реални компенсации, които ще се случат през май, юни и дългосрочно“, заяви премиерът Кирил Петков, цитиран от БТА.

Всичко над 200 лв. на мегават, изразходван ток от бизнеса, ще бъде компенсирано с 80% от държавата, гласи една от мерките. Правителството се договори, че цените, които за април и за май месец за природния газ, също ще бъдат компенсирани от държавата. По думи на премиера азерският газ ще потече в пълните си количества от 1 юли, независимо кога ще бъде завършена връзката.

"Разбрахме се, че заедно с бизнеса и профсъюзите да работим заедно за законопроект, който в следващите седмици да мине през Народното събрание. Той трябва да даде дългосрочен механизъм за компенсации, така че срещите ни да не са месечни", каза Петков.  Премиерът съобщи, че се работи върху дългосрочен план, чрез който всеки един от бизнесите да може да прогнозира какви ще му бъдат разходите му за енергия. Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
4
Чичкото (преди 3 месеца)
Рейтинг: 81889 | Одобрение: -4051
Какво означава ПРАВИТЕЛСТВОТО ПРАВИТЕЛСТВОТО Е СБОР ОТ НЕКАДЪРНИЦИ КОИТО РАЗПОЛАГАТ С НАШИТЕ ПАРИ ЗА ДА ГИ ДАВАТ НА ТЕЗИ КОИТО НИ ПЛАЩАТ МАЛКО ЗА ДА ОСТАНЕ ЗА ТЯХ КАКВА ЛОГИКА А КАНАДСКО МЕКЕРЕ ТАКОВА НЕЩАСТЕН ЗАДНИК
Истината преди всичко
6
7
Maralago (преди 3 месеца)
Рейтинг: 10703 | Одобрение: 1813
Какво значи държавата поема увеличението бе, педал скапан? Държавата в лицето на вас правителството ли? Не! Плащате увеличението от нашия джоб, защото ние пълним хазната. Да иба майката ти смърдела. 
⚠️ КИРИЛ ПЕТКОВ Е БЕЗСКРУПУЛЕН ПАТОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ ⚠️

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама