Кметът и новият общински съвет на Варна ще положат клетва на 11 ноември

06.11.2019 / 14:48 4

Първото заседание на новоизбрания Общински съвет във Варна ще се състои на 11 ноември 2019 г. ( понеделник)  от 13:00 часа в зала „Пленарна“ на общината. То е свикано със заповед на областния управител Стоян Пасев съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Преди началото на тържествената сесия клетва ще положат избраният за нов мандат кмет на Варна Иван Портних, кметовете на райони и на населени места в общината, както и всички 51 съветници.

По традиция заседанието ще се ръководи от най-възрастния общински съветник, който през този мандат е Димитър Чутурков (БСП). В дневния ред е включена само една точка – избор на председател на местния парламент. Изборът се провежда с тайно гласуване, като за избран се смята кандидатът, който е получил повече от половината от гласовете от общия брой съветници.
Клетвата, която полагат кметът и общинските съветници е със следния текст: 

"Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите от Варненската община и да работя за тяхното благоденствие. Заклех се!"

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
3
Пешо от Виница (преди 8 месеца)
Рейтинг: 51070 | Одобрение: 19480
Цитирах клетвата ,която са давали новопривлечените членове на "Ндрагетата" в южната област Калабрия. Нарочно допуснах една малка грешка8-)..."И великолепния блясък на Луната". И в допълнение "Те" са заявявали ,че" Сами ще съдят своите деяния и сами ще си  бъдат палачи" както повелява Кодекса....Гняв
7
1
гарфилд (преди 8 месеца)
Рейтинг: 36169 | Одобрение: 14114
Кметчето два пъти вече даде тази клетва.По-добре ще е,да се замени думата тяхното,с моето.Парашутист изумен.
8
3
Пешо от Виница (преди 8 месеца)
Рейтинг: 51070 | Одобрение: 19480
Клетва ли ще полагат? Бравос! Само да не обърка текста на новата клетва със старата..."В светлината на нощта, под светлината на звездите и великолепния блясък на звездите, да защитавам своите братя". Едва ли ще се сетите :errm:, ама Ваньо ще се сети ........на кои е тази клетва!!! Помни я той...., помни я!8-)

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама