Костадин Костадинов: Ще управлявам чрез пряка демокрация

01.11.2019 / 11:46 6

"Когато си тръгнат отвратените остават да управляват отвратителните". С тази мисъл на Радой Ралин, Костадин Костадинов описа настоящата политическа ситуация в България. Във Варна по време на избори се появяват политически партии, които не съществуват реално в политическия живот на града. Те нямат офиси, нямат програма и визия за Варна, варненци не са чували никога за тях и за това ги наричат "фантоми". Тези партии, обаче, включват съветници в общинския съвет, които "потъват" в Общината и през следващите четири години взимат решения, които обслужват интересите на този, който им е купил мястото. По този начин те подкрепят властовата машина, за да извършва злоупотреби и кражби.  Как ще се справи с това беше въпрос, к зададен на кандидата за кмет на град Варна, Костадин Костадинов, по време на среща с граждани?

"За да решим този проблем предлага на варненци заедно да управляват Варна и да приложат така наречената "пряка демокрация". Във Варна има пет района:-Владислав Варненчик, Одесос, Приморски, Младост и "Аспарухово". Тези райони, обаче се делят на десетки микрорайони. Някой от тях са отбелязани на картата, а други са устойчиви териториални образования със своя собствена идентичност.  Във всеки един от тези райони и микрорайони ще се направят обществени съвети, в които ще влязат всички активни граждани от съответния район и микрорайон. Те ще имат възможност регулярно и постоянно да се срещат с мен като кмет на града и с моя екип. По този начин общинската администрация ще работи по-бързо и по-ефективно за гражданите. Ще се съкратят сроковете за взимане на важните за града решения, които ще доведат до превръщането на Варна в един от най-добрите градове за живеене, но реално, а не само във представите на управляващите и техните приближени кръгове. Така правото на гражданите да упражняват своята власт като участват във решението на важните за града въпроси ще бъде ежедневно, а не само по време на избори. Ефективното постигане на решения за града е възможно с направата на експертни съвети, които да бъдат от граждански фигури, експерти, независими политически, но със своя професионална биография в града и страната. Такива  хора има във Варна. Нашият град е град с история, а варненци са хора с характер. Основната ми цел е кмет, администрация и граждани да споделят управлението в ясно определена структурирана комуникация, подпомогнати от екипи от независими експерти. Вярвам че само така всеки от нас ще може да допринесе за развитието на града ни." - заяви Костадин Костадинов в отговор на поставения въпрос

През изминалата предизборна надпревара личността на Костадинов рязко изгря на "политическата сцена" в града чрез силно заявена кандидатура за кмет по време на Местни избори 2019 г. Председателят на "Възраждане" изпъкна сред конкурентите си с ясни приоритети, визия и ключови акценти в предизборната си програма, предлагащи решение на наболели за варненци въпроси. Това обедини гражданите на Варна, които са известни като хора с активна гражданска позиция и с нетърпимост към наглостта на управляващите. Именно тези хора с характер и будност ще вземат решение кой да заеме кметския пост и кой да представя града в следващите четири години. Интересната политическа обстановка в града ще завърши в неделя като обществените нагласи сочат, че варненци ще се изправят и справят с настоящото статукво, избирайки за кмет Костадин Костадинов.

Кандидатът за кмет е подкрепен от опозиционни партии от целия политически спектър, но по-силна е подкрепата, която той получава от гражданите на Варна, които не се делят на партии, а се обединяват гласувайки за личност. Костадин Костадинов получава и международна подкрепа от партии и институции, които изказват готовността си да работят с него като кмет и да развиват международни взаимоотношения с управляваната от него – Варна. В централата на партия "Възраждане", на която Костадинов е председател, непрекъснато пристигат подкрепящи писма от международни организации и партии, споделиха от предизборния щаб на Костадинов.

Писмо от Ласло Тороцкай, с което лидерът на унгарската партия "Наша Родина", изказва официалната си подкрепа за кандидатурата на Костадин Костадинов за кмет на Варна"


 

 

 

 

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 

*Платена публикацияПроверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
12
10
Голям праз (преди 2 години)
Рейтинг: 19884 | Одобрение: 3619
"Елитът на спорта във Варна ще подкрепи Иван Портних за кмет на града", т.е. МУСКУЛА подкрепя Портних, а МОЗЪКА подкрепя Костадинов.
14
8
Варна (преди 2 години)
Рейтинг: 92130 | Одобрение: 38205
Коши пак да ти напомня, че вината този човек да е на балотаж е изцяло на провала на ГЕРБ в управлението на Варна и на БСП, които изкараха слаб кандидат, явно че нямат кадри вече там защото няма кльопачка, но пак можеха някой малко по-енергичен от клисарката да извадят и щяха да са на балотаж 
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".
15
11
Коши (преди 2 години)
Рейтинг: 209 | Одобрение: 44
Хахахаахах "Ще управлявам чрез пряка демокрация", пък който не го кефи ще го разстрелвам. Чи ко муй Ухилен

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама