Кристалина Георгиева: Евтините пари са изкушение

24.01.2020 / 23:00 4

Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева заяви, че ниската производителност и икономически растеж, ниските лихвени проценти и ниската инфлация представляват най-големите опасности за глобалните перспективи през 2020 година.

Тя предупреди за "изкушенията на евтините пари“, които водят до по-големи кредити сред домакинствата, бизнеса и правителствата, предаде БНР.

Георгиева също така отбеляза, че макар настоящият глобален дълг от 144 трилиона долара да не е проблем за всички, някои държави с ниски доходи вече достигат нива на дълг, които са над тези преди глобалната икономическа криза през 2008 година.

Шефът на МВФ призова за по-агресивни структурни реформи, като заяви, че в бъдеще иска да види по-гъвкави парични политики, които биха имали по-слаба нормативна регулация и повече политики, които позволяват предвиждане и по-ранно и навременно действие.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
2
милен (преди 2 месеца)
Рейтинг: 9132 | Одобрение: 1162
 Тази еврейска подлога, Сталинка Георгиева със все сила се опитва да унищожи и малкото българи, които са останали в Родината си.
4
1
pirat (преди 2 месеца)
Рейтинг: 9245 | Одобрение: 2185
Тая кокошка откъде ги преписа тия купешки думички?Ще си помисли човек,че е интелигентна.Интелигентна,интелигентна,колко интелигентна?Колкото оня с феса т.е. колкото чиния с джумерки!
2
2
айки (преди 2 месеца)
Рейтинг: 14643 | Одобрение: 5808
   и ти имаш дял от българската ''икономика''......

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама