Кеворкян разтърсващо: Делим се на лъжци, които твърдят, че имат сърце – и останалите, които знаят, че политиците живеят и без сърце!

02.09.2017 / 17:22 3

Медиите са възмутиха от идеята да има различни цени на учебниците – за бедни и богати. Това „деление“ обаче не е някакво изключение. Ето още примери. Делим се на политици и Народ.

Делим се на Кунева, която затваря реактори – и останалите балами. Делим се на лекари - и цигани, които ги бият. Делим се на шепа математици, победители в различни олимпиади – и всички останали ученици. Делим се на Валери Симеонов, който „отговаря“ за демографската политика – и всички останали, които са на път да изчезнат заради въпросната „политика“.

Делим се на Послушковци с власт – и послушковци без власт. Делим се на Захариева, която е годна за всичко – и всички ония, които не зачитат нулите. Делим се на ония, които смятат, че Бисер е село – и останалите, които знаят, че цяла България е Бисер. Делим се на ония, които се хвалят с успехите на Прехода - и милионите, които избягаха от тия успехи. Делим се на ония, които строят – и ония, които после плащат ремонтите. Делим се на европейци, които не са чували за турското робство – и всички останали, които смятат Левски за Светец.

Делим се на коне с капаци – и другите, които са наясно, че Българско Дъно няма. Делим се на ония, които все се делят от Българското – и другите, които не се делят. Делим се на политически дини, които узряват бързо – и останалите, които знаят как става това. Делим се на лъжци, които твърдят, че имат сърце – и останалите, които знаят, че политиците живеят и без сърце. Делим се на властници, които не са чували поговорката „Луд звънец не носи“ – и останалите, които чуват звънеца.

Делим се на тиквеници, които събарят паметници – и останалите, за които България не се е пръкнала през 1989 година. Делим се на авантюристи, които си мислят, че правят политика – и останалите, които знаят, че политиката често е блатото на случайниците. Делим се на политици, които смятат, че са безценни – и всички останали, които знаят, че те изобщо нямат цена. Делим се на лидери, които смятат, че сме европейска страна – и останалите, които знаят, че на остров Вануату  минималната заплата била 285 евро. Делим се на герои, които си мислят, че влизат на бял кон в Скопие – и останалите, които виждат как влачат нанякъде Историята ни. Делим се на магарета, които мислят, че са коне – и останалите, които знаят, какво е да те яздят магарета. Делим се на ония, които не знаят, че стават за смях – и останалите, които се задавят от плач. И т.н., и т.н. … Делим се на Бойко – и всички останали. /Това трябва да го зачертая!!!/

*** ПОСЛЕСЛОВ

Все се намира някой измежду коментаторите в страницата ми, който ме упреква в „черногледство“, „негативизъм“ и пр. Може и така да е.  Ето едно потвърждение. Тия дни бе оповестен анализ на Берлинския институт за населението и развитието, в който се твърди:  Демографските проблеми на България са основната пречка пред достигането на средния за ЕС стандарт на живота.  Здравната система на България е най-уязвима в общността – това е една от основните причини страната да заема предпоследното място в ЕС по средна продължителност на живота.  През 2050 година, когато България ще се е смалила до 5,6 млн. души население, на един пенсионер ще се падат едва 1,5 работещи.  46% от българските пенсионери са в категорията на най-бедните хора в страната.  За една пета от учениците образователният процес приключва реално в рамките на 6 или 7 години - с две или три години по-малко от законовия минимален срок на обучение.  Сериозен проблем е качеството на професионалното образование, което само в редки случаи осигурява на младите хора добри знания и умения.  40% от 15-годишните български ученици не могат да се справят с елементарни текстове и аритметични действия.  Над 40% от българите нямат абсолютно никакви умения за работа с компютър, а две трети от хората в най-активната възраст - между 25 и 64 години - имат проблеми при ползването на интернет.  Едва 2% от работниците в България ежегодно се записват в някакви курсове за преквалификация.  Средно за Европейския съюз този дял е поне пет пъти по- висок.  Бедността остава голям проблем за България.  Две трети от ромите на възраст между 16 и 24 години се числят към категорията „нищонеправещи младежи“, които нито учат, нито работят…  … Нито един политик не си направи труда да коментира този анализ. Свиркайте си, оптимисти.

 

*** *Статията е публикувана в личния фейсбук на Кеворк Кеворкян и цитирана от Блиц. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
5
стефан (преди 2 години)
Рейтинг: 3382 | Одобрение: 1417
Би ме погнусило да се отделя в една група с Кеворкян. Точно той да дава морални оценки не е редно.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама