Лелята на момичето с верига на крака в Провадия: Не исках да я вържа, просто краде много

29.06.2020 / 20:39 1

Кадър: БНТ

Лелята на 14-годишното момиче, което бе вързано с верига за крака, проговори пред БНТ. Както писахме, случаят е от Провадия, където пазач намира детето в двора на местно училище. Той подава сигнал до полицията. По скандалния случай вече е образувано досъдебно производство.

14-годишното момиче е намерено в двора на училището, в което учи - "Цар Симеон Велики". Стана ясно, че момичето живее при леля си. За нея в квартала казват, че е трудолюбива жена, която без проблем е отгледала двамата си сина, но за момичето твърдят, че е проблемно. То е било настанено там през 2013-а година с решение на Провадийския районен съд. Предстои проверка защо определеният тогава 3-годишен срок е удължен досега.

Неофициално в Провадия се твърди, че детето е било настанено при леля му, защото майка му не искала да го гледа. Отделът за закрила на детето в града проверява случая и на този етап отказва коментар.

Жоро Илчев - кмет на Община Провадия: Детето е избягало от къщи късно вечерта на предишния ден. Успяло е да се освободи от леглото, за което е било вързано, но заедно с веригата, която не е могло да премахне, е дошло в двора на гимназията, където е пренощувало. Детето е проблемно, то е регистрирано за кражби и за бягства от къщи, това не му е първи случай. Леля му е настойник, тя го гледа, тъй като майка му не му обръща абсолютно никакво внимание, не се грижи за него.

Според хората в Провадия кражбите, извършени от момичето, са дребни и показват, че то има нужда от родителско внимание. Лелята отглежда и трите деца на сестра си, която е омъжена в съседно село.

Гинка - леля на момичето: Баткото дойде, и баткото така. Просто краде детето много.

-Тя има брат, така ли?

Гинка: Да, по-голям, на 18 години, има кака - на 17 години, каката няма такива проблеми. Не исках да я вържа, обаче последно я вързах снощи. Викам, сега да те вържа ли със синджира. Тя вика: "Майко, недей, повече няма да бягам".

Момичето все пак успяло да избяга, след което е намерено в двора на училището. По случая е образувано досъдебно производство за противозаконно лишаване от свобода. Очаква се и позиция на социалните служби.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
ас (преди 1 месец)
Рейтинг: 40738 | Одобрение: 12293
явно не краде от правилните хора. иначе такива крадливи се продават за много пари.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама