Махат дните без парно от сметките, ще има и обезщетения

16.02.2017 / 11:37 3

Снимка Булфото

Всички абонати останали без парно и топла вода или пък с влошено топлоподаване при голямата авария в източните квартали на София преди седмица няма да плащат дните на студено. Освен това тези, които са били лишени от услугата над 48 часа, ще получат обезщетение за всеки ден на студено след тях. Парите ще се приспадат от сметките, които софиянци ще получат в средата на март, съобщи шефът на "Топлофикация - София" Георги Беловски пред общинските съветници от енергийната комисия на СОС, пише "24 часа".

Не е необходимо клиентите да подават молба за обезщетение. Общият брой на дните на аварията е 8. 29% от всички 17 400 абонатни станции са били с нарушено топлоподаване при аварията. 78% от засегнатите са били без или с нарушено топлоподаване над 48 часа, тоест освен приспадане на дните, ще получат и обезщетение, обясни Беловски.

Общата сума под формата на обезщетения и приспадания, която общинското дружество ще плати на засегнатите клиенти е над 2,36 млн. лв.

Беловски даде пример с клиент, който е бил 5 дни на студено. Дължи за парно и топла вода 182 лв. Във фактурата през март отчетният период се намалява с 5 дни, тоест сметката е за 23 дни. Освен това ще бъде обезщетен за 3 дни с 21,89 лв., които ще бъдат приспаднати от сметката. Така въпросният клиент ще плати 160 лв.

 


 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Botanika1961 (преди 3 години)
Рейтинг: 123 | Одобрение: 13
Дано, да си удържат на думата. Все пак да не забравяме, че това е топлофикация...
https://www.facebook.com/tonik.info/

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама