Марияна Николова: Ползотворно ще е да задълбочим сътрудничеството си с Руския съюз на тур-индустрията

09.09.2020 / 09:59 3

Снимка: Министерство на туризма

Считам за ползотворно и за двете страни, ако задълбочим сътрудничеството си с Руския съюз на тур-индустрията, ще има ефект върху покачване нивата на двустранния туристопоток. Русия е стратегически партньор на България в туризма. След като отворим границите си и възстановим въздушния транспорт между нашите две държави, за което има изразена готовност от българския национален превозвач и Росавиция, руските ни гости ще открият в лицето на България сигурна дестинация. Възстановяване на туристическите посещения между нашите две страни е сред приоритетите на Министерството на туризма.

Това заяви  заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика и министър на туризма, г-жа Марияна Николова по време на разговора си с президента на Руския съюз на тур-индустрията, г-н Андрей Игнатьев. България остава сред страните с най-малко заразени на Балканите, което я прави сигурна туристическа дестинация, подчерта министърът на туризма на България, пише Novini.bg.

Много искаме активно да  работим с България. Руският съюз на тур-индустрията е основан 1993 г. и представлява интересите на около 3000 туроператора, хотели и обществени организации от цялата страна. Имаме 23 комитета, които представляват различни сектори, работим денонощно за интересите на руския туризъм, заяви г-н Андрей Игнатьев. Много упорито работихме с правителството, за да не фалира нито една наша фирма, добави той.

Конкретно за развитието на двустранното сътрудничество между Министерството на туризма и Руския съюз на тур-индустрията г-жа Марияна Николова направи конкретни предложения: двете страни да съдействат за установяване на по-активен контакт между българския туристически бизнес и членовете на Руския съюз на тур-индустрията; установяване на нови, ефективни контакти между българските туристически организации и тематичните Комитети на РСТ, като целта е да се осъществява редовен обмен на добри практики, съвместни форуми и по-активен обмен на туристи; покана и към Руския съюз на тур-индустрията да разгледа възможността в рамките на своята международна дейност да открие в България свое представителство, което би работило на място за увеличение на двустранния туристопоток, и за решаване на актуални въпроси съвместно с българския туристически бизнес; да се организира и партньорство по целенасоченото представяне на възможностите за организиран детски отдих в България и в Русия, като в програмата за почивка на руските деца в българските лагери се включат 1-2-дневни историко-познавателни и културни маршрути. Детският туризъм е много активно за Русия направление и е наш приоритет, който искаме да развиваме с вас, категоричен бе г-н Андрей Игнатьев.

Вицепремиерът Марияна Николова отправи покана, която беше приета, към президента на Руския съюз на тур-индустрията, г-н Андрей Игнатьев и всички заинтересовани членове на организацията да участват в предстоящия Българо-руски туристически форум в България, посветен на оздравителния и балнео туризма след глобалната пандемия от Ковид-19, който се планира за последното тримесечие на 2020 г. или началото на 2021 г. С удоволствие ще пристигна на форума, който организирате. Подкрепям предложението Ви да отворим наше представителство в България, такива имаме в 19 страни, заяви г-н Андрей Игнатьев.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
kris (преди 2 месеца)
Рейтинг: 169685 | Одобрение: 9530
Зрелая шалава с волосатая киска, дала в жопу на первом свидании.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
0
4udovi6teto (преди 2 месеца)
Рейтинг: 36521 | Одобрение: 9466
Мили Петльо, поправи се - съществителното туриндустрия се пише с тире - тур-индустрия.Ухилен
Валери Станков
4
0
ас (преди 2 месеца)
Рейтинг: 52404 | Одобрение: 14719
тая песен сме я чували и от предния министър. и как ще превлвт туристи като раздават плажовете на разни мутри кожудери за един подпис???

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама